Craiova: Dan Ienciu, muzicianul care bate mingea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântă la orgă în cadrul formaţiei Top 5, fiind în aceeaşi formulă de mai bine de 20de ani. A doua sa pasiune este fotbalul, începând să joace de la 5 ani.

A făcut o carieră în muzică, deşi marea sa dragoste a fost fotbalul. De fapt, primii paşi în muzică au fost făcuţi datorită tatălui său, care cânta la acordeon. Chiar din clasa a II-a Dan a fost legitimat la Universitatea Craiova, fiind pregătit de antrenorul Gigi Mităchescu. A avut ocazia să joace alături de jucători importanţi precum Pavel Badea, Samir Zamfir şi Marian Sinescu. „Din clasa a VIII-a tatăl meu m-a forţat să mă apuc de muzică, deşi nu mă încânta ideea. Mi-a cumpărat un acordeon mic şi m-a trimis la grupa care studia acest instrument la Casa Sindicatelor. După aproximativ trei ani am urmat Şcoala Populară de Artă şi am fost nevoit să renunţ la fotbal chiar dacă îmi plăcea foarte mult“, îşi aminteşte Dan Ienciu.


În perioada liceului a câştigat premiul I la Festivalul Naţional Cântarea României. La 22 de ani a obţinut atestatul pentru a deveni artist liber profesionist, susţinând examen la Bucureşti. În paralel cu activitatea artistică a jucat şi fotbal, dar doar din plăcere, nefiind legitimat la vreun club.
I-au plăcut profesionalismul şi continuitatea. Aşa se explică şi faptul că de 20 de ani cântă în formaţia Top 5. „Am cântat cu majoritatea muzicienilor din Craiova şi am învăţat ce este bun şi ce este rău. În trupa Top 5 avem un grup valoros, Mitru Căpuşanu, fost chitarist la Semnal M, Cristian Tălângă, profesor de canto-muzică uşoară la Şcoala Populară de Artă, Aurel Arjoca, Mioara Badea Cimpoieru, solistă de muzică populară şi mezina Berta Rădulescu, interpretă de muzică uşoară“, povesteşte Dan.

Află cine este modelul lui Dan Ienciu în ediţia de astăzi a cotidianului

craiova
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite