Craiova: Dan Creţu este masorul pasionat de agricultură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Creţu spuen că principala pasiune este pomicultura
Dan Creţu spuen că principala pasiune este pomicultura

Şi-a dedicat întreaga viaţă fotbalului, iar în ultimul timp se ocupă şi de agricultură în propria gospodărie. Ca masor nu mai are prea multă activitate şi, astfel, încearcă să se concentreze asupra pasiunii sale.

A început fotbalul la Electroputere şi a evoluat acolo aproape în întreaga carieră. Prima dată a fost legitimat la 15 ani şi a înscris de-a lungul timpului peste 50 de goluri. „Am fost descoperit de Petre Petculescu. Era interesant  ceea ce făceam şi m-a captivat să joc fotbal. La 17 ani am debutat în Divizia B“, îşi aminteşte cu nostalgie Dan Creţu. Acesta a fost selecţionat şi de cinci, şase ori în lotul naţional de juniori. În afară de Electro, mijlocaşul a mai evoluat pentru o scurtă perioadă de timp la UTA Arad, la 24 de ani.
După ce a pus ghetele în cui, Dan Creţu a vrut să rămână în domeniu, alegând o soluţie de compromis. „În perioada aceea erau foarte mulţi antrenori valoroşi şi nu puteam să mă impun ca tehnician. Astfel, am devenit masor tot la Electroputere. Am învăţat această meserie de la Mircea Călin şi am reuşit să nu dispar din fotbal“, spune Dan Creţu. Din 1997 a fost la Extensiv, tot ca masor, iar din 2002 şi până în prezent se află la echipa a doua a Universităţii Craiova.


În comuna natală, Pieleşti, Dan Creţu a jucat fotbal alături de fotbalişti importanţi, precum Gheorghiţă Geolgău, sub comanda profesorului Silviu Stănescu. „De-a lungul timpului am fost coleg şi cu alţi jucători cunoscuţi precum Jerry Gane, Calafeteanu sau Ionel Luţă. Pot să spun chiar că la meciul meu de retragere i-am predat ştafeta lui Jerry. A fost o perioadă frumoasă şi îmi voi aminti de ea cu foarte mare plăcere. Am avut norocul să joc cu fotbalişti de mare valoare. Mă bucură acest lucru“, afirmă Creţu.

Principala pasiune este pomicultura

În timpul liber Dan Creţu se retrage acasă, la Pieleşti şi are grijă de gospodărie. În afară de asta, a început să îi placă mult agricultura. „Prefer pomicultura. Am în grădină cireşi, pruni, meri, peri. Am mare grijă de toţi pomii. Au început să facă parte din viaţa mea. Fac cu foarte mult drag totul. Acum sunt convins că o să am mai mult timp să mă ocup de pasiunea mea“, exclamă Creţu.


Băiatul lui Dan Creţu joacă şi el fotbal, fiind legitimat la CS Prometeu Craiova. Astfel, masorul are mândria că băiatul lui i-a călcat pe urme, chiar dacă nu a ajuns la un nivel foarte înalt. „Mă bucur că a fost şi el în fenomen. Este bine că s-a angajat într-un loc sigur mai ales în aceste vremuri când este criză financiară şi peste tot sunt probleme. Sper să revenim cu toţii la normal pentru că nu face bine nimănui această perioadă“, a încheiat Dan Creţu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite