Craiova: DNA nu se atinge de averea lui Dinel Staicu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Dinel ¬Staicu a fost condamnat,definitiv la şapte ani de închisoare de către Curtea de Apel Bucureşti în dosarul falimentării Băncii Internaţionale a Religiilor. Valoarea prejudiciului care trebuie returnat se ridică la 11,5 milioane de euro.

Lichidatorii BIR încearcă să recuperze această sumă. Aşteaptă doar un semn pentru a identifica şi pune sechestru pe bunurile lui Dinel Staicu.
Dinel Staicu a fost reţinut de poliţişti în localitatea Mako pe data de 19 aprilie. El s-a opus arestării. Omul de afaceri  şi-a schimbat numele în Dinel Nuţu. Acesta a făcut o cerere de schimbare a numelui care a fost aprobată de Consiliul Local şi publicată în Monitorul Oficial în 10 ianuarie 2011. El era dat în urmărire pe vechiul nume. Soţia afaceristului a declarat că, acesta şi-a schimbat numele din prea multe dragoste pentru ea. Direcţia Naţională Anticorupţie, dar şi lichidatorii societăţilor controlate de Staicu nu au pus încă sechestru pe activele de milioane de euro care aparţin societăţiloc controlate de Dinel Staicu/ Nuţu.  

  
Activele Frigorifer Craiova şi abatoarele Mofleni şi Podari erau urmărite pentru executare atât de lichidatorii BIR, cât şi de fisc. Anul trecut au fost scoase la vânzare la suma de 7,3 milioane de lei, la jumătate din preţul de evaluare. Nici până în prezent nu s-a găsit nimeni care să le cumpere. Controversatul om de afaceri a făcut în aşa fel încă se piardă urma firmelor, bunurile au fost revendicate de alte două societăţi controlate tot de Dinel Staicu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite