Craiova: Curtea de Conturi, sesizată în cazul citostaticelor expirate de la Spitalul Filantropia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Spitalului Municipal Filantropia a cerut inspectorilor de la Curtea de Conturi să intervină în problema citostaticelor care au expirat.

Reprezentanţii instituţiei spun că vor să afle cine se face vinovat de expirarea medicamentelor de la Secţia de Hematologie, în valoare de 180.000 de lei. "Aşteptăm să se implice Curtea de Conturi, pentru că trebuie să aflăm cine este responsabil de expirarea medicaţiei. Sunt multe lucruri care trebuie lămurite, spre exemplu cum au fost achiziţionate citostaticele şi de ce au fost primite în farmacia spitalului, deşi multe dintre ele aveau termen de valabilitate sub doi ani",  a declarat în această dimineaţă medicul Mihaela Tătaru Abagiu, managerul Spitalului Filantropia.

Comitetul director al unităţii medicale a hotărât ieri formarea unei comisii de cercetare în acest caz.

La Spitalul Filantropia au expirat medicamente de aproape 200.000 de lei, care trebuiau administrate bolnavilor de leucemie

La Spitalul Municipal au expirat luna trecută citostatice de aproape 200.000 de lei, după ce Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a blocat programul naţional de oncologie. Reprezentanţii Casei au acuzat mai mulţi medici de la Secţia de Hematologie că au eliberat tratament unor bolnavi fără a cere avizul CNAS. Pe de altă parte, hematologii spun că nu au ştiut de acest regulament şi că au prescris tratament pacienţilor pentru că erau în stare gravă şi că orice amânare le putea înrăutăţi sănătatea. Conducerea spitalului susţine că specialiştii în hematologie au solicitat CNAS stocuri prea mari medicamente.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite