Craiova: Cursuri gratuite de zbor pentru tinerii Craiovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aeroclubul Teritorial George V. Bibescu face înscrieri până la jumătatea lunii februarie.Instructorii vor ţine lecţii, inclusiv în aprilie, despre planorism, parapantă, paraşutism, moltodeltaplan şi despre zborul cu motor.

Cursurile se adresează tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 22 de ani, dornici „să prindă aripi“ deasupra Craiovei, să îşi pună la încercare limitele şi să descopere beneficiile acestor sporturi, alese de unii pentru performanţă, aşa cum se întâmplă în cazul instructorilor care îi pregătesc. A devenit un obicei ca în fiecare an Aeroclubul Teritorial George V. Bibescu să se deschidă spre tineri, prin intermediul cursurilor gratuite. Acum Aeroclubul este în plină perioadă de înscrieri, pe care le face de luni până vineri, între orele 9.00 – 17.00, la Laguna Albastră. „Cei interesaţi trebuie să să completeze o fişă medicală tip, pe care le-o dăm noi, care va fi examinată la Centrul de Medicină Aeronautică Bucureşti, care le va elibera o aptitudine medicală“, spune Cristian Smarandache, antrenorul Lotului Naţional de Paraşutism.

image

Pe lângă această disclipnă aviatică, aeroclubul susţine cursuri de planorism, parapantă, moltodeltaplan şi zbor cu motor. Înscrierile se vor încheia pe 12 februarie când va fi pregătită de echipa aeroclubului o deschidere festivă şi chiar o mică demonstraţie dacă vremea va fi frumoasă. „Avem în vedere un eveniment special, pe care sperăm să îl concretizăm şi cu ajutorul vremii, pentru a-i aduce pe tineri cât mai aproape de atmosfera în care intră alături de noi timp două luni şi jumătate“, mai spune Smarandache.

image

Pentru cei care depăşesc limita de vârstă, Aeroclubul Teritorial George V. Bibescu susţine cursuri contra cost, asigurând chiar cu program complet de zbor cu planorul, care se finalizează prin obţinerea unei licenţe de zbor.

Teorie, dar şi practică

Tinerii se vor aşeza la început în băncile unui curs teoretic, la finele căruia vor susţine un examen scris. În cazul paraşutismului, unde se va face pregătire fizică, vor exista şi probe eliminatorii. Instructorii speră ca dintre aceştia să selecteze pentru loturile judeţene.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite