"Ce să-i spun copilului de mama lui care e în pământ, că un doctor n-a băgat-o în seamă?"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Talegă a rămas văduv de 11 luni.
Florin Talegă a rămas văduv de 11 luni.

Florin Talegă, soţul unei tinere de 18 ani din Mehedinţi, care anul trecut a murit după un chiuretaj, spune că în fiecare zi îi explică fetiţei lui de aproape doi ani de ce mama ei nu mai e.

La aproape un an de zile după ce Lucica Talegă (18 ani), din judeţul Mehedinţi, a decedat, în urma unui avort făcut de ginecologul Marian Galbenu, de la Maternitatea din Severin, soţul acesteia povesteşte cum decurge viaţa de când este văduv şi are un copil de îngrijit.

Florin Talegă, pe vremea când soţia sa (foto) trăia.

Craiova

"Fetiţa a început să vorbească, să întrebe unde este mama. Eu îi explic faptul că mama lui e în cer, printre îngeri, că ne vede de sus. Ce să-i spun de mama lui care e în pământ, că un doctor n-a băgat-o în seamă?", ne-a spus bărbatul.

Copilul lui Florin Talegă, cu câteva luni înainte de a rămâne orfan.

Craiova

Bărbatul tinerei care a murit în spital este hotărât să depună mai multe plângeri împotriva medicului pe care îl acuză că i-a ucis soţia

"Viaţa mea e distrusă"

Acesta mărturiseşte că îşi creşte fetiţa singur, că nu s-a recăsătorit, dar că îl mai ajută şi părinţii, "E greu. Viaţa mea e distrusă, nu gândeam niciodată că o să ajung într-un moment în care să nu ştiu cum să-i zic propriului copil poveşti despre mama lui", a adăugat bărbatul, care spune că în continuare va încerca să-şi caute dreptata în justiţie. "Voi merge până în pânzele albe ca să răzbun moartea soţiei mele", a completat Florin Talegă.

Lucica Talegă, cu fetiţa în braţe.

Craiova

"Am conştiinţa împăcată"

Lucica Talegă (18 ani)  a murit în luna noiembrie a anului trecut la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, unde fusese transportată de urgenţă de la unitatea medicală din Severin. Tânăra intrase în comă, în urma unui chiuretaj făcut de dr. Marian Galbenu, de la maternitatea din Mehedinţi. Ginecologul îşi susţine nevinovăţia. „Am conştiinţa împăcată. Nu sunt de vină pentru această tragedie. O cangrenă uterină nu se produce la două zile după o întrerupere de sarcină. Aşteptăm şi rezultatele autopsiei”, a declarat dr. Marian Galbenu (foto jos centru).

Craiova

Soţul victimei, care are un copil de crescut, l-a acţionat în instanţă pe ginecolog şi a depus plângere la Colegiul Medicilor din Mehedinţi. După tragedie, conducerea spitalului din Severin demarase o anchetă internă, pentru a stabili dacă doctorul are vreo vină în acest caz. 

Rămâi pe craiova.adevarul.ro pentru a afla la ce stadiu se află ancheta demarată de procurori, la ce concluzie a ajuns conducerea spitalului şi care este verdictul Colegiului Medicilor.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite