Craiova: Cum poţi aduce zâmbetul pe faţa unui copil bolnav de cancer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Eşti dispus să faci o bucurie micuţilor de la Secţia de Onco-Pediatrie?
Craiova: Eşti dispus să faci o bucurie micuţilor de la Secţia de Onco-Pediatrie?

Copiii diagnosticaţi cu leucemie şi cancer, internaţi la Spitalul Nr 1 din Craiova, au primit astăzi cadouri, alimente şi materiale sanitare. Şi tu îi poţi ajuta!

Ben M. (11 ani) este unul dintre copii care suferă de leucemie, aflaţi sub tratament la Secţia de Onco-Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Craiova. Băiatul este internat de un an de zile. Starea bolii este avansată. O ştie şi Ben. "Mi-a zis mami că trebuie să mă rog, ca să se ducă boala. Altfel o să stau aici mult timp", şopteşte băiatul. Mâna îi este învineţită din cauza înţepăturilor provenite de la flexură. Ben nu se plânge. "Mai mă doare noaptea, dar mă descurc. Acum am flexura pe braţ, că nu mai puteam să o suport în mână", mai spune Ben. Vorbeşte pe un ton serios. "Aşa e el mereu. Foarte rar zâmbeşte. Încercăm adesea să îi mai înseninăm copilăria, dar e greu. El vede altfel viaţa. De aceea pare matur", spune Cristian Costea (20 de ani), unul dintre prietenii lui Ben. Nu sunt mai mulţi decât degetele de la o mână. "De când m-am înbolnăvit, am stat mai mult singur. Uneori mă vizitează fraţii. În rest, timpul trece greu. Câteodată mă satur", explică băiatul.

Patru decenii petrecuţi în spital

Andrei S., (8 ani) se află în aceeaşi situaţie. Singura diferenţă este că suportă boala de la vârsta de patru ani, moment în care a fost spitalizat la Bucureşti. Drama lui Andrei se trage de la o infecţie. "A făcut o infecţie în gât cu streptococ. I-a fost făcut mai târziu un vaccin şi atunci s-a declanşat boala. Ne-am dat seama că ceva nu este în regulă când Andi nu a mai putut merge", povesteşte Mădălina S., mama copilului. Andrei e optimist. Încă nu realizează ce i se întâmplă. Tocmai de aceea este plin de voie bună, joacă şah în fiecare dimineaţă şi a devenit un geniu la matematică. "Dacă nu are ce să facă, trebuie să ne ocupăm cu ceva. Nu trece zi fără să lucrăm exerciţii la matematică", mai explică mama.

"Ne rugăm să ne facem bine"

În situaţia lui Ben şi Andrei se mai află 41 de copii, diagnosticaţi cu leucemie şi cancer. Cu toţii trăiesc într-o lume a lor, în care dorinţele sunt comune: vindecarea. "Ne rugăm să ne facem bine", este răspunsul fiecăruia dintre micuţii de la Secţia de Onco-Pediatrie. Vor să scape de durere şi spital, să-şi trăiască anii copilăriei pe terenul de joacă, să meargă la şcoală, să poată râde fără griji, să nu fie condamnaţi să rămână între patru pereţi, în mirosul puternic de medicamente, cu flexurile în mâini. Nu au vise îndrăzneţe. Speră la o viaţă normală.

Au creat mărţişoare, pentru tensionetru şi cântar mecanic

Grupul de copii de la această secţie a primit astăzi, din donaţiile strânse de voluntarii capelei „Sf.Apostol şi Evanghelist Luca”  în cadrul campaniei „Un mărţişor împotriva suferinţei”, planşe şi acuarele, seturi de jocuri, cât şi un tensiometru şi cuptor cu microunde. „În cadrul campaniei care a început pe 1 martie, au fost oferite membrilor personalului medical şi al altor creştini mărţişoare şi tablouri pictate pe sticlă, realizate de aceşti copii. S-au adunat aproximativ 1.000 de lei, sumă din care am achiziţionat aceste produse”, a declarat preotul Marcel Răduţ-Stelişte. Tot azi-dimineaţă, ziua mămicilor acestor copii a fost luminată şi de vizita membrilor Institutului Român pentru Promovarea Femeii, care le-au adus flori şi alimente, cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii. „Încercăm să asigurăm un suport moral acestor mame puternice. Au nevoie de un cuvânt de încurajare”, a afirmat dr. Simona Cojocaru, vicepreşedintele Institutului.

 Pentru a întinde o mână de ajutor copiilor de la Secţia de Onco-Pediatrie, care zi de zi  luptă cu viaţa, sunteţi rugaţi să îl contactaţi pe preotul capelei "Sf. Apostol şi Evanghelist Luca", Marcel Răduţ-Stelişte, la numărul de telefon 0766.550.729.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite