Craiova: Cum mori într-un spital din România, dacă nu ai presa la cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Olteanca gravidă,care cântărea 240 de kilograme,a bătut recordul în România.
Olteanca gravidă,care cântărea 240 de kilograme,a bătut recordul în România.

Spitalul nr. 1, joi seara. Forfotă mare pe holul Maternităţii. Toată presa s-a adunat să ia declaraţii şi să fotografieze o tânără grasă de 240 de kilograme. Cazul e unic în ţară. La câţiva metri distanţă, o femeie se milogea de doctori să-i salveze fata. A trecut neobservată.

Spectacol gratuit joi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Craiova. Cazul unei femei grase de 240 de kilograme, care se pregătea să fie transportată la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, unde urma să nască, a făcut senzaţie. Mobilizare generală. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciul Judeţean de Ambulanţă, cadre medicale de la SJU şi-au unit forţele, ca să o poată căra cu targa până la Salvare pe olteanca din comuna Drăghiceni. Camere de filmat, aparate profesioniste de fotografiat care să surprindă cele mai sugestive imagini, reporteri hotărâţi să scoată declaraţii-şoc, asistenţi arătând o îngrijorare dusă la extremă pentru viitorul tinerei şi trecători curioşi: acesta a fost joi tabloul spitalului.

Află AICI toate detaliile cazului care a uimit lumea medicală din România:

Gravidă în luna a noua, deşi cântăreşte 240 de kilograme

Între timp, pe agenţiile de presă rulau ştiri: „Caz unic în ţară: o femeie de 240 de kilograme se pregăteşte să nască". „Măcar de-ar salva-o, că e ditamai omul'", se auzea la fiecare pas. Show în toată regula. Specialişti în ginecologie se mirau şi spuneau că nici în cărţi nu s-a pomenit de aşa ceva. „Datele din literatura de specialitate sunt destul de puţine, singurele referinţe în acest sens sunt pentru paciente care au până la 170 de kilograme. Este o situaţie excepţional de rar întâlnită, fiind vorba de o persoană cu obezitate severă, ceea ce ridică probleme mari de sănătate", explica prof.dr. Nicolae Cernea, şeful Secţiei de Obstetrică şi Ginecologie din cadrul SJU Craiova. Oamenii căscau ochii şi ciuleau urechile la ce spuneau doctorii, care continuau să bage spaima în spectatori, spunând că şansele de salvare ale gravidei sunt destul de mici. Au curs lacrimi şi au fost scoase suspine dintre cele mai dureroase, în timp ce pompierii trăgeau după ei targa şi se rugau să nu se rupă, sub greutatea femeii obeze. Presa, după ei.

Vezi AICI VIDEO şi FOTOREPORTAJ cu imagini care surprind momentele când femeia gravidă este dusă la autosanitară:

VIDEO Bucureşti: Femeia de 240 de kilograme a născut, prin cezariană, o fetiţă

Victoria Lăcătuş, căci despre ea e vorba, îşi mângâie burta. Înăuntru se află un prunc. Va veni pe lume peste câteva zile. Viitoarea mămică zâmbeşte. Nu ştie încă ce o aşteaptă. La câţiva metri distanţă, o altă mamă, care nu cântăreşte mai mult de 50 de kilograme, se plimbă dintr-un colţ într-altul. Femeia încearcă să se bage în seamă. Nu cu presa, ci cu doctorii. Într-un final, opreşte o doamnă îmbrăcată în halat alb. Reuşim să rupem câteva frânturi din discuţie. Aflăm că are o fiică internată. E grav bolnavă. „Vă rog, doamnă, să nu uitaţi de ea. E în salon. Se simte tot mai rău. E cam palidă. Vă rog să-i transmiteţi domnului doctor”, se adresează femeia unuia dintre angajaţii spitalului. Cadrele sunt însă prea ocupate. „Te rog să stai la locul tău, că nu avem acum timp. Mi-ai spus o dată, nu trebuie să repeţi de zece ori”, a fost răspunsul. Femeia se retrage. O copilă o trage de mânecă. „Lasă, tanti Iuliana, că trebuie să o scoatem noi la capăt. Ne-o ajuta Dumnezeu”, îi spune fata.

Citeşte AICI povestea unei familii care acuză un doctor de neglijenţă în serviciu:

Au protestat împotriva unui ginecolog acuzat că a ucis o sportivă

Tanti Iuliana se propteşte lângă uşa unui cabinet şi aşteaptă. E dusă pe gânduri. În faţa sa, spectacolul nu s-a terminat. Pompierii se chinuie să o bage pe Victoria în lift. Tanti Iuliana nu înţelege nimic. Fiica sa se zbate între viaţă şi moarte, într-o cameră a spitalului. Nu ştie pe cine să roage să-i consulte fata. Uşa liftului se deschide. Victoria reuşeşte, până la urmă, să fie aşezată înăuntru. Tanti Iuliana duce mâna la şold. E pierdută. Fata sa zace singură, în salon. Victoria a ajuns cu bine în Ambulanţă. Nu s-a petrecut vreun accident. Niciun pompier nu şi-a rupt braţul, când a ridicat-o pe tânăra obeză în Salvare. Tanti Iuliana e tot în faţa cabinetului. Între timp, Victoria a ajuns cu bine la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti. A dat viaţă unei fetiţe de 2,9 kilograme. Românii au urmărit în direct momentele de fericire pe care proaspăta mămică le-a trăit. Tanti Iuliana nu ştie nimic din toate astea. Plânge în continuare. Aseară, fetiţa sa a murit pe patul spitalului. Era internată de o săptămână la SJU. Astăzi a luat-o de la morgă. Acum se pregăteşte de înmormântare. Copilul său nu a mai fost salvat. Nu a avut televiziunea la cap.

Citeşte joi drama unei tinere care a fost plimbată dintr-un spital în altul şi care ieri a murit pe patul de la SJU în
.

craiova
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite