Cum ajunge o adolescentă pasionată de teatru să câştige trofee în musicaluri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Andreea îşi doreşte să devină un medic apreciat.
Craiova: Andreea îşi doreşte să devină un medic apreciat.

În spatele chipului frumos, de copilă cu ochi calzi şi mereu veseli, se ascunde multă muncă, pe care şi-a asumat-o ca un om mare, care ştie deja ce are de făcut cu viaţa sa.

Andreea Oltea Vasile îşi începe povestea pe scena de la grădiniţă, la o serbare de Crăciun, unde cânta „Măruţ, mărgăritar“. A fost primul pas într-o lume pe care şi astăzi o găseşte fascinantă, cea a muzicii. De atunci, n-a fost serbare în care să nu aibă o bucăţică doar a ei. Sunt deja opt ani de când Andreea Oltea Vasile merge la Palatul Copiilor, pentru cursurile de canto - muzică uşoară. Nu s-a oprit aici şi a mers şi spre Şcoala Populară de Artă Cornetti, dorind să fie tot mai bună şi, dacă s-ar putea, şi mai premiată decât până acum. „Sunt conştientă că mai am foarte mult de învăţat despre muzică, dar mi-e atât de dragă încât nu mă satur niciodată nici să o ascult, nici să o studiez“, mărturiseşte micuţa vedetă a Liceului Coandă.


Trei trofee în doar un an


Prezenţa la concursuri a devenit o obişnuinţă foarte plăcută, după cum se străduieşte să lase de înţeles. Măcar unul pe lună. 2009 a fost darnic în distincţii. Trei trofee au dat dimensiunea talentului Andreei. A participat la Festivalul „Coloana Infinitului“, de la Târgu-Jiu, şi a luat trofeul. A fost la Râmnicu-Vâlcea, „Un talent înnăscut“, cea mai mare distincţie certificând acest lucru. La fel s-a întâmplat şi la Plopeni, pe scena Festivalului „Stejarul de aur“, de unde a plecat cu trofeul. O bucură premiile, dar mai mult decât atât, să le cânte oamenilor, să dea viaţă unor melodii iubite de ei, să îi sensibilizeze cu poezia melodiilor. „Sunt fericită şi emoţionată când mă văd în faţa unei săli pline. Dar e atât de frumos…“, spune Andreea.


Primii paşi în teatru


De ceva timp, Andreea Oltea Vasile cântă în musicaluri şi interpretează rolul unei tinere îndrăgostite într-un spectacol realizat de actriţa Ruxandra Chelaru. Alături de Andreea evoluează şi colegul ei de la Palatul Copiilor, Cristian Sanda, şi cinci cupidoni. Totul se petrece sub titlul „Talent la puterea a şaptea“. Este „o experienţă grozavă“ şi întâlnirea cu teatrul. Cei şapte artişti au fost aplaudaţi în Naţionalul Marin Sorescu din Craiova, la Casa Sindicatelor din Piteşti. Şi nu se vor opri aici.


Se pregăteşte pentru Medicină


A ales Secţia de Ştiinţele Naturii a Liceului Teoretic Henri Coandă, pentru că îi place biologia şi de dragul profesiei viitoare, cea de medic. Merge la olimpiade pentru că o obligă să acumuleze mai multe cunoştinţe. Andreea Oltea Vasile alege acum să fie parte din universul celebrului Festival Naţional de Creaţie şi Interpretare Mamaia Copiilor, să fie parte a trupei Avva, alături de sora sa Alina, să se bucure de experienţa extraordinară pe care o trăieşte în Corul Harmony creat de profesorul Liviu Ploae, dar ştie sigur că în viitor vrea să fie un medic pe care oamenii şi-l doresc aproape.


Ce-i place:

Muzica şi iar muzica. O încântă mult genul house. Îi plac însă şi biologia. Apreciază adolescenţii care reuşesc să se ţină de şcoală, dar care se implică în acelaşi timp în diverse activităţi şi proiecte, ce le dezvoltă în cele din urmă personalitatea.


Ce nu-i place:
 Să i se vorbească urât. Nu agreează certurile şi îi displac manelele, pe care îi este foarte greu să le accepte. Nu s-ar îmbrăca în galben, pentru că i se pare o culoare foarte puternică, iar ei nu îi place să iasă în evidenţă printr-un lucru strident, ci doar prin efort personal.


Cât timp îţi acaparează muzica?
A.O.A.: Singura mea zi liberă din săptămână este ziua de joi. În rest, sunt ocupată de dimineaţa, de la ora 8.00 până seara la 19.30. Dar nu mă plâng, pentru că nu aş putea sta degeaba în timpul ce ar rămâne liber în afara orelor de curs. Mă ajută şi Dumnezeu, căci mă rog mereu să mă descurc bine şi la şcoală şi în tot ce fac în rest.


Iubeşti cântecul. Ce te face totuşi să vrei medicina ca profesie?
A.O.A.: Spun şi eu ce spun alţii de vârsta mea, care vor la rândul lor să devină doctori, că vreau să ajut oamenii. Când văd un bolnav mi se face milă şi simt nevoia să îi fiu alături, să fac ceva pentru el. Cred că mulţi medici de astăzi sunt mai interesaţi de imaginea lor, decât de meseria pe care au ales să o practice.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite