Craiova: Cum a ajuns o olteancă vedetă de la patru ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La vârsta de patru ani, Mihaela Lungulescu a interpretat pe scenă prima melodie populară. Cu timpul, a ajuns să cânte şi să joace pentru românii din disapora.

Şi-a început „cariera“ din timpul grădiniţei, în cadrul Ansamblului Amadeus, din Calafat. Primul spectacol a adus şi un premiu mult râvnit. Mihaela spune că, o dată cu debutul, a venit şi aprecierea specialiştilor. „Mai mulţi profesori m-au ascultat şi mi-au spus că am o voce frumoasă“, îşi aminteşte olteanca. Mărturiseşte însă că tatăl său a avut o influenţă decisivă asupra drumului pe care avea să îl urmeze. „În tinereţea lui, tati a cântat mulţi ani la Craiova şi la petrecerile de la ţară. A iubit folclorul şi mi-a transmis această pasiune“, recunoaşte Mihaela, elevă în clasa a VIII-a la un liceu din Calafat.


Se pregăteşte la dansuri moderne


Ca să-şi perfecţioneze calităţile vocale, s-a înscris la cursuri de specialitate. A urmat Şcoala Populară de Arte şi Meserii Cornetti din Craiova şi se pregăteşte cu profesori la Palatul Copiilor din Bănie şi din Calafat. Mihaela spune că este o persoană foarte ocupată. „Nu pot să stau, să pierd timpul. Mă mai întâlnesc uneori cu prietenele, dar de obicei sunt foarte chibzuită cu programul meu, pentru că eu merg în paralel la dansuri moderne şi populare“, povesteşte eleva, care face naveta săptămânal la Craiova şi care studiază mai bine de zece ore în fiecare zi. „Plec de acasă dimineaţa şi mă întorc târziu, la ora 20.00. Este obositor, mai ales că anul acesta o să susţin şi examenul de capacitate. Atâta timp cât învăţ cu drag, uit de toate greutăţile“, explică Mihaela. De-a lungul anilor, a făcut parte din mai multe trupe de muzică populară, printre care Taraful „Perla Dunării“ şi Ansamblul Oltenaşi. Mihaela se mândreşte când îşi aduce aminte alături de ce personalităţii a concertat: Niculina Stoican, Petrică Mâţu Stoian, Constantin Enceanu şi Vasilica Dinu. Dacă în Oltenia este invitată la mai toate evenimentele de profil, numele său a început să fie cunoscut şi peste hotare. Mihaela participă aproape în fiecare an la spectacole organizate în Serbia şi Bulgaria.


Trofeul, primit în Serbia


Premiile obţinute până la acest moment sunt onorante, spune Mihaela, pentru care Trofeul câştigat la Sărbătoarea Rromilor, care a avut loc la Vidin, în urmă cu doi ani, reprezintă cea mai preţioasă distincţie. „Îmi e suficient că am şansa să cânt melodii valoroase, precum «Pe drumul de la Cepari» şi «Neicuţă din Calafat» în faţa unei mulţimi care mă aplaudă din tot sufletul. Asta mă umple de bucurie“, subliniază eleva.


Ce îi place:

„Sunt pasionată de limba şi literatura română şi de desen. Seara, când nu am de învăţat, stau pe calculator, dar nu exagerez.“
Ce nu îi place:
„Să mă cicălească cineva. Sunt o persoană responsabilă şi de regulă înţeleg de prima dată când mi se explică un lucru. Nu trebuie să mi se repete de zece ori.“
Ce profesie îţi doreşti să urmezi?
Vreau să fiu solistă. Nu mă văd făcând altceva. Când o să vină vremea, o să mă înscriu la Conservator. Poate o să ajung şi la catedră, cine ştie?
Familia te-a sprijinit în această activitate?
Da, ambii părinţi sunt alături de mine. Chiar dacă este bolnav, tatăl meu nu se lasă până nu mă însoţeşte de fiecare dată la Craiova, la Palatul Copiilor. Venim aici cu autobuzul, indiferent de vreme.


profil:
NĂSCUTĂ:

25 ianuarie 1996, Calafat.
STUDII:
Şcoala de Artă şi Meserii Cornetti din Craiova.
Şcoala cu Clasele I-VIII Constantin Gerotă, Calafat.
IDEAL:
Visează să devină o cântăreaţă apreciată de muzică populară.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite