Criză de doctori la Neonatologie, după ce şefa secţiei s-a pensionat. Pediatrii de la Spitalul Filantropia, puşi să îngrijească bebeluşii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă.
Foto: Arhivă.

Zeci de bebeluşi de la Spitalul Municipal sunt supravegheaţi de trei medici după ce doctoriţa Antonia Ciupeanu, şefa secţiei, a ieşit la pensie. Reprezentanţii unităţii i-a delegat pe pediatri să îi îngrijească şi pe nou-născuţi.

La Secţia de Neonatologie lucrează trei specialişti, după ce doctoriţa Antonia Ciupeanu, şefa secţiei, a ieşit la pensie în luna iunie. Angajaţii se plâng că abia mai fac faţă activităţilor pentru că, în această perioadă, au intrat în concediu fără plată câte patru zile pe lună, iar în secţie sunt în fiecare zi câte 50 de bebeluşi.

Soluţii pentru problemele de la Neonatologie

Ca să le uşureze munca, directorii spitalului le-au cerut pediatrilor să se ocupe şi de prunci. "De la 1 septembrie, i-am delegat pe medicii pediatri să lucreze şi la Neonatologie pentru că, într-adevăr, acolo este deficit de personal. La Pediatrie nu va fi afectată activitatea, deoarece sunt 14 specialişti. Aceştia au competenţă pentru Neonatologie",  a declarat în această dimineaţă asistentul universitar doctor George Bogdan Ungureanu, managerul instituţiei. Acesta a precizat că a înaintat Consiliului Local o adresă pentru înfiinţarea unui post la această secţie. "Aşteptăm la sfârşitul lunii să vedem dacă vom obţine aprobare", a precizat directorul.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite