Criză de medici oncologi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, după ce doi doctori au părăsit unitatea medicală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Bolnavii de cancer de la Spitalul Nr. 1 sunt îngrijiţi de trei doctori. Foto: Arhivă.
Bolnavii de cancer de la Spitalul Nr. 1 sunt îngrijiţi de trei doctori. Foto: Arhivă.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova se confruntă cu o criză de medici fără precedent, după ce doi dintre doctori au renunţat să muncească în spitalul de stat, pentru a lucra în sistemul privat.

La cel mai mare spital din Oltenia lucrează trei doctori oncologi, după ce doi medici au părăsit spitalul, pentru îngriji bolnavii în sistemul privat. Angajaţii rămaşi spun că muncesc pe brânci şi că abia pot face faţă activităţii. "Clinica are 60 de paturi cu durată medie de spitalizare de şapte zile, ceea ce înseamnă 240 de internări pe lună. Când se întâmplă ca vreun coleg să fie în concediu, eu, de exemplu, îngrijesc 35 de bolnavi. 35 de oameni, îţi trebuie o zi numai să-i auzi pe bolnavi, să deschidă gura. E foarte greu. Eu unul mă străduiesc să fac faţă", a declarat profesorul universitar doctor Florinel Bădulescu, şeful Clinicii de Oncologie Medicală de la Spitalul Nr.1 din Craiova. Acesta mai spune că medicii rămaşi la spital ajung să petreacă la serviciu până la zece ore. "Această clinică funcţionează, prin activitatea ei, cu mult peste Codul Muncii. Noi depăşim Codul Muncii numai prin gărzile efectuate. Noi avem sute de ore lucrate şi nu am zis nimic, colegii mei nu au zis nimic, pentru că i-am rugat să sprijinim bolnavul", a adăugat profesorul Bădulescu.

Rezidenţi oncologi puţini

Conducerea spitalului spune că, la acest moment, bolnavii nu sunt afectaţi din cauza acestei situaţii. "Într-adevăr, nu sunt suficienţi medici, nivelul de lucru este mai mare la Oncologie. Ar mai fi nevoie de un medic, doi. Noi am depus la minister (Ministerul Sănătăţii Publice - n.r) documentaţia. Aşteptăm să angajăm un medic rezident, momentan ne descurcăm cu ce avem. Problema este că nu sunt foarte mulţi rezidenţi în domeniu", a declarat conferenţiar doctor Florin Petrescu, managerul Spitalului Nr. 1 din Craiova.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite