Craiova: Cristiana Teodorescu, un dascăl care predă atitudinea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristiana Teodorescu are una dintre cele mai îndrăgite cărţi
Cristiana Teodorescu are una dintre cele mai îndrăgite cărţi

Este convinsă că stă în puterea profesorului să îşi aducă elevii aproape de esenţa educaţiei, să îi încurajeze să meargă pe calea cunoaşterii şi să îi ajute să îşi depăşească limitele.

Fire pozitivă, mereu deschisă dialogului şi dispusă să se alăture celor care văd o soluţie pentru orice situaţie problematică, nu oboseşte o clipă să caute soluţii care să pună în valoare instituţia în care este deja de aproape 20 de ani. Şi nu pentru că se găseşte în postura de director de imagine la Universitatea din Craiova, ci pentru că oriunde a mers în lume a văzut că starea de echilibru se construieşte acceptând şi corijând realitatea negativă şi scoţând la rampă oamenii şi faptele de calitate, implicaţi, dăruiţi locului şi profesiei.

Dacă orgoliile ar fi constructive, competiţia una benefică, statutul de profesor bine înţeles de el însuşi, la fel de bine cel de elev sau student, şcoala nu ar mai fi pusă sub semnul întrebării“, mărturiseşte Cristiana Teodorescu, un profesor care nu se satură povestind despre dascălii care i-au marcat viaţa sau despre foşti studenţi care lucrează acum în importante instituţii din Uniunea Europeană.

Comunicarea, vitală în relaţia profesor-student

A avut la un moment dat de ales între a rămâne în şcoala canadiană sau a se întoarce la catedră în România. A simţit că trebuie să revină acasă şi toate lucrurile învăţate la Universitatea din Quebec să încerce să le aplice aici.

Am descoperit în Canada şi ce înseamnă exact responsabilitate socială, asumarea rolului pe care îl joci într-o instituţie şi satisfacţiile pe care ţi le aduce implicarea în proiecte şi acţiuni care dau un plus de valoare muncii tale“, mai spune profesoara care şi-a învăţat studenţii să îndrăznească să aibă atitudine, să pună întrebări până se vor simţi pe deplin lămuriţi şi să creadă în frumuseţea învăţării. Amintindu-şi de minunile pe care le făcea diversitatea în Canada, de limbă, cultură şi civilizaţie, şi-ar dori ca şi aici, acasă, să existe mai multă înţelegere pentru rolul şi rostul fiecăruia într-un context anume.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite