Craiova: Cristian Sanda Gorun, un răsfăţat al scenei muzicale româneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A ales muzica, iar ea l-a recompensat cu cele mai importante trofee. Unul dintre acestea l-a câştigat de curând la Festivalul Naţional Micul artist, care l-a avut în juriu pe interpretul Mihai Trăistariu.

Foloseşte cele mai frumoase cuvinte atunci când trebuie să vorbească despre muzică şi îşi construieşte cu emoţie frazele, pentru ca nimic din complexitatea ei să nu se piardă. Împreună cu muzica are deja o istorie în spate. La nici 18 ani, lista cu premii obţinute la cele mai importante festivaluri din România este impresionantă. I-a ataşat la sfârşitul săptămânii trecute Trofeul Festivalului Naţional Micul artist, pe scena căruia lua în urmă cu şase ani premiul I şi premiul special. Aşa şi-a făcut debutul în muzică. Motivat de reuşite, a continuat să studieze atât la Palatul Copiilor, unde profesor îi este Iliuţă Dumitru, cât şi la Şcoala Populară de Artă, unde a luat lecţii de pian de la Camelia Săndulescu. O piesă şi un trofeu i-au dat cu adevărat aripi. Este vorba de „Eminescu“, de Ion Aldea Teodorovici, pe versurile regretatului Grigore Vieru, şi de Mamaia Copiilor.

„Tot anul 2005 a fost extraordinar pentru mine. Nu a mai fost un altul la fel. Am luat primul trofeu, la Techirghiol, la Festivalul Glasul Speranţelor. Am intrat în finala de la Eurovision Junior alături de trupa New Star Music şi trofeul Festivalului Internaţional «Aurora Boreală» din Bulgaria“, povesteşte Cristian Sanda Gorun. Numele tânărului interpret s-a făcut auzit şi pe micile ecrane, în emisiuni precum „Dănutz S.R.L.“, „Tonomatul DP2“, „Surprize, suprize“ şau „Şlagăre în revenire“.

Cu urechea lipită de muzica celor mai buni

Îi apreciază şi îi ascultă pe Celine Dion, Marcel Pavel, Stevie Wonder, Josh Groban, Michael Buble, Craig David. Se străuieşte să îşi împartă timpul în mod echilibrat între muzică şi şcoală, pentru că nu se vede fără niciuna dintre ele. Cristian Sanda Gorun speră să devină studentul Politehnicii bucureştene, iar apoi să urmeze Conservatorul la Londra. Până atunci, pe 30 septembrie va cânta la Festivalul Dan Spătaru, piesele „Prima şi ultima oară“ şi „Spune-mi unde, spune-mi cine“.

Cum este acolo, pe scenă?
Mă simt în largul meu, uit ce mă deranjează sau mă supără. Nu mai este loc de nimic altceva decât pentru muzică, pentru poezie, pentru emoţie. Simt că lumea mă apreciză când sunt pe scenă şi totul se vede mai frumos din mijlocul ei.  

Există un secret în spatele reuşitelor?
C.S.G.: Cred că sunt mai multe. Este susţinerea părinţilor, pe care dacă nu o ai mai bine nu pleci pe un asemenea drum, apoi este compozitorul, în cazul meu Nicolae Caragea, care m-a adus în vârf, talentul şi munca.

Născut
30 decembrie 1992, Craiova.
Studii
Colegiul Naţional Carol I, profil matematică - informatică, clasa a XI-a.
Curs de Muzică uşoară.
Hobby-uri
Muzica, pictura, jocurile pe calculator.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite