Craiova: Crimă oribilă într-o familie din Dolj: un minor şi-a ucis tatăl, sub ochii îngroziţi ai sorei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Cristian Popa şi-a pierdut cumpătul şi a luat viaţa tatălui său.
Craiova: Cristian Popa şi-a pierdut cumpătul şi a luat viaţa tatălui său.

Cristian Popa (16 ani), din comuna Daneţi, şi-a omorât sâmbătă noaptea tatăl cu mai multe lovituri de ţeavă metalică, din cauză că acesta i-a interzis să meargă la aniversarea unui coleg de clasă.

Localnicii sunt îngroziţi de crima care a avut loc în Daneţi, la sfârşitul săptămânii trecute, când Mitian Popa (42 de ani), cel mai apreciat tâmplar din zonă, a murit de mâna propriului copil.

Mitian Popa era tâmplar, meserie care asigura traiul familiei. Foto: Laurenţiu Nica

Craiova

Din spusele rudelor, elevul din clasa a X-a de la Liceul Traian Vuia din Craiova a fost invitat împreună cu sora sa, Roxana (20 de ani), la o aniversare. Pentru că mama lor era plecată la muncă în Portugalia, copiii şi-au rugat tatăl să le dea voie la o mică distracţie. Au fost refuzaţi. Supărat, Cristi a pus mâna pe o ţeavă metalică ce se afla aruncată prin odaie, cu care şi-a izbit tatăl, care mai apoi s-a prăbuşit la pământ. Când a văzut că încă mai respiră, liceanul l-a mai lovit de câteva ori.

De la stânga la dreapta: Mirela Popa (soţia celui decedat), Cristian, Roxana (sora) şi Mitian Popa, pe vremea când formau o familie fericită.

Craiova

După ce s-a convins că acesta şi-a dat duhul, băiatul şi-a schimbat hainele, şi-a luat sora şi au plecat la colegul unde cheful deja începuse. Toată întâmplarea se petrecuse în jurul orei 22.00. Până la ivirea zorilor, fraţii au dansat şi s-au simţit bine. Odată întorşi acasă, Cristian s-a dus la unchiul celui decedat şi l-a anunţat că tatăl lor este mort. "La început nu au recunoscut cine este autorul faptei, dar până la urmă mi-au povestit totul. Cristi mi-a zis că nu a mai gândit în acele momente, că cineva parcă i-a luat minţile. Roxana mi-a spus plângând că era foarte speriată şi că nu a mai avut curaj să intervină", ne-a mărturisit Gheorghe Popa, de 82 de ani (foto jos), unchiul olteanului ucis.

Unchiul bărbatului omorât nu-l consideră vinovat pe Cristian pentru nenorocirea care s-a abătut asupra familiei. Foto: L.N.

Craiova

S-au hotărât să anunţe poliţia. Duminică după-amiază, adolescentul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, iar ieri, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au cerut instanţei arestarea lui preventivă.

Vecinii, adunaţi în faţa casei Popa, încearcă să înţeleagă de ce liceanul a recurs la o asemenea faptă. Foto: L.N.

Craiova

Când a aflat vestea, mama copiilor a luat avionul, spre România. În ţară însă starea de sănătate i s-a complicat. femeia este internată în stare gravă la Spitalul Judeţean de urgenţă din Craiova.

Mirela şi Mitian Popa, înainte ca femeia să ia drumul străinătăţii.

Craiova

Apropiaţii susţin că Roxana şi Cristian aveau rezultate foarte bune la şcoală şi că de mici s-au numărat printre premianţii clasei.

Cristian, alături de mama sa, Mirela Popa, şi Roxana (sora), în anii când copiii se mândreau cu diplome de merit.

image

Oamenii spun că la mijloc este vorba de un blestem. În urmă cu 18 ani, chiar în noaptea de Revelion, Mitian Popa şi-a omorât tatăl, după ce l-a lovit în repetate rânduri cu scaunul în cap. În cele din urmă, l-a înjunghiat. "Dumnezeu nu doarme. Mă doare sufletul să spun asta, dar cred că sufletul lui Nicolae (tatăl lui Mitian - n.r.) şi-a răzbunat moartea. Nu cred că este de învinuit copilul. Poate a fost şi provocat. Când ne-au povestit duminică despre aceste lucruri, Roxana a zis că tatăl său i-a ameninţat cu moartea: «Ne zicea că ne omoară ca pe nişte câini, la fel ca pe taică-său», ne-a mărturisit Roxi. Le era frică de el", ne-a mărturisit Elena Cărbune, de 64 de ani, vecină (foto centru jos), ultima persoană care l-a văzut în viaţă pe doljean, înainte de a fi ucis.

Cunoscuţii cred că familia Popa a fost urmărită de un blestem.

Craiova

Bătrâna spune că nu a observat nimic suspect în comportamentul membrilor familiei, cu o zi înainte de a avea loc teribila crimă. "Ieşiseră la poartă. Cred că erau după lucru, că păreau munciţi. Vorbeau frumos unu cu altul. Nu am auzit să ridice vreunul tonul sau să spună ceva negândit, care să supere", îşi aminteşte tanti Elena.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite