Craiova, pusă la zid de nou-promovata Brăneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea a intrat în istoria comunei din Ilfov, după ce a devenit prima echipă pe care jucătorii Victoriei au reuşit să o învingă în Liga I.

LIVETEXT / Victoria Brăneşti - „U“ Craiova 1-0 (FINAL). Brăneştiul obţine prima victorie în Liga I, oltenii sunt în derivă!

Pe teren neutru, la Buzău, elevii lui Ilie Stan s-au impus cu 1-0 în faţa alb-albaştrilor lui Ţicleanu, de nerecunoscut în comparaţie cu evoluţiile precedente.

Pentru eşecul cu Victoria Brăneşti, oltenii nu mai pot invoca penaltiuri neacordate (ca la meciul cu CFR Cluj) sau goluri anulate (cum s-a întâmplat cu Steaua), ci doar neputinţa.

Ştiinţa nu a contat pe gazon în faţa reprezentantei Ilfovului în Liga I, dând şansa unei comune să intre în istorie după primul succes în fotbalul mare din ţară. Şi nu în faţa oricui, ci a unei echipe de tradiţie în România, care însă aseară nu s-a văzut pe teren.

În afară de două-trei şuturi fără efect la poartă şi de ocazia lui Firţulescu din minutul 66 (şut în portar, din careu), alb-albaştrii nu i-au incomodat cu nimic pe brăneşteni.

În schimb, mult mai ambiţioşi, jucătorii Victoriei l-au întins serios de câteva ori pe Lung junior, care nu a mai avut ce face la lovitura de cap, din careu, a lui V. Simion (68). Şi putea fi chiar 2-0 în prelungiri, dacă şutul lui Prodan nu era deviat de Lung în bara laterală. 

Ţicleanu, surprins de agresivitatea adversarului

image

Eşecul l-a surprins până şi pe antrenorul Ţicleanu (foto sus), care nu a făcut decât să remarce, după joc, „agresivitatea adversarului“. „Din păcate, noi n-am mai repetat evoluţiile pe care le-am avut cu CFR Cluj şi Steaua. Băieţii nu şi-au revenit după eşecul din Ghencea şi, în plus, cei de la Brăneşti ne-au surprins prin agresivitate, printr-o altă aşezare. Nu ştiu ce se întâmplă, trebuie să muncim mai mult. Victoriile vor veni dacă vom avea altă atitudine“, a explicat tehnicianul Ştiinţei.

Acesta crede că revenirea echipei pe stadionul Ion Oblemenco va reprezenta un suport moral pentru jucătorii săi.

Prezenţi la Buzău, suporterii Ştiinţei au avut şi ei meciul lor, cu patronul Adrian Mititelu, pe care l-au înjurat şi l-au acuzat de blat la partida cu Steaua. Ultraşii au afişat şi un banner sugestiv pe care se putea citi: „Faptele tale ne duc la trădare, noi iubim două culori, tu o culoare, a dolarului!“.

1-0

Victoria Brăneşti: Cernea - Maghici, Sg. Bar, Marincău, Nicola - D. Popa, Olariu - V. Simion (Novac 89), B. Oprea (Al. Iacob 82), Nicoară - C. Coman (C. Prodan 60). Antrenor: Ilie Stan.

Universitatea Craiova: S. Lung jr. - Dănănae, V. Găman, Iliev, Ciucă - Prepeliţă, Bărboianu, Dilevski (Stoianof 76), Gângioveanu (Firţulescu 62) - M. Costea, Dina (Al. Piţurcă 46). Antrenor: Aurel Ţicleanu.

Gol: V. Simion 68
Stadion Gloria (Buzău): 3.000.
Arbitru: Ovidiu Haţegan.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite