Craiova: Cotat la peste un milion de euro, Julius Wobay pleacă gratis de la Ştiinţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Wobay ar putea ajunge în ţările arabe
Wobay ar putea ajunge în ţările arabe

Conducerea Universităţii Craiova a decis să-l împrumute pe mijlocaşul leonez până în vară, fără vreo pretenţie financiară. Julius Wobay nu a mai putut fi păstrat în Bănie din cauza salariului prea mare, însă oficialii clubului susţin că africanul a fost cel care a solicitat să plece.

Criza din fotbalul românesc se simte şi la Universitatea Craiova. Patronul echipei, Adrian Mititelu, a decis să se despartă şi de leonezul Wobay, care va fi cedat gratis la orice echipă din străinătate, „în funcţie de preferinţele şi ofertele pe care le are“.

Cotat de site-ul transfermarkt.de la 1.100.000 de euro, „Iulică“ nu se va despărţi definitiv de Ştiinţa, ci doar până în vară, o posibilă destinaţie a sa fiind ţările arabe, printre echipele interesate de servicile sale fiind şi Al Kazma, formaţia din Kuwait pregătită de Ilie Balaci. Clubul susţine că mijlocaşul afican de 25 de ani a fost cel care a cerut să plece, el găsind înţelegere din partea conducerii şi a antrenorului Mark Wotte. 

Al şaselea jucător care părăseşte Craiova în această iarnă

Julius Wobay devine astfel al şaselea jucător care părăseşte Universitatea în această iarnă, după Dorel Stoica, Florin Şoavă, Vali Badea, Josh Mitchell şi Joshua Rose, principala cauză fiind salariul prea mare. Primii trei şi-au reziliat contractele cu Ştiinţa, iar cei doi australieni aşteaptă să se înţeleagă în acest sens cu conducerea clubului, un al treilea, Michael Baird, având şi el aceeaşi intenţie. 

Wobay a fost adus la Craiova în decembrie 2006 de antrenorul de atunci, Fane Stoica, care l-a remarcat în Cipru, la Nea Salamina, el devenind repede jucător de bază al echipei. În tur, leonezul a avut însă evoluţii oscilante şi nu a jucat decât 649 de minute în 14 partide, marcând de două ori, cu Gloria Bistriţa şi Unirea Urziceni.
Mai mult, el a fost implicat şi în două conflicte. La ultimul meci de acasă, cel cu Steaua, Wobay a fost la un pas să se bată cu team-managerul echipei, Silvian Cristescu, iar după meciul cu Poli Iaşi, din deplasare, a avut ceva de împărţit cu Florin Costea, cei doi fiind despărţiţi cu greu de coechipieri.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite