Craiova: Coşul zilnic al oltenilor, „umplut“ cu suta de grame

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii spun că au ajuns să trăiască din ce în ce mai rău
Oamenii spun că au ajuns să trăiască din ce în ce mai rău

Comercianţii cred că oamenii iau produse în cantităţi mici din cauza sărăciei.Craiovenii spun că preţurile au crescut destul de mult şi nu îşi mai permit să cumpere mâncare ca acum doi ani.

Carne, produse vrac sau legume toate sunt cumpărate acum la suta de grame. Oltenii spun că nu pleacă de acasă fără lista de cumpărături. „Dacă îmi trebuie doi cartofi, atât cumpăr. Asta este situaţia. Acum nu ne mai ajung banii, aşa că  trebuie să fim atenţi cum îi cheltuim. Nu este o ruşine să ceri 300 de grame de carne de porc. Vânzătorii, decât să rămână cu marfa, mai bine o dau aşa. Am cheltuit astăzi 20 de lei, nu cred că este o sumă foarte mare şi am reuşit să cumpăr tot ce am pus pe listă“, a spus Ioana Vlad.

„Merge tot mai rău“

Comercianţii susţin că anul acesta a fost cel mai prost din ultimii zece. „Avem la carne oferte speciale, vindem la preţ de producător şi degeaba. Dacă anul trecut de sărbători dădeam doar unei singure persoane câteva kilograme de carne, acum vindem la suta de grame. Este bine şi aşa, decât să ni se strice marfa şi să fim nevoiţi să o aruncăm“, a spus Marius Traşcă, comerciant în piaţa centrală.

Oamenii au mai declarat că ţara noastră este în plină criză financiară, şi deşi veniturile nu cresc, preţurile se tot majorează. „Acum câştigăm mai puţin ca anul trecut, avem de plătit facturi şi rate la bancă. Vă daţi seama câţi bani ne mai rămân pentru mâncare! Aşa că este normal să cumpărăm atât cât avem nevoie. Din păcate se anunţă vremuri grele, nu ştim când vom ajunge să trăim şi noi mai bine“, a spus Rodica Rotaru.

Comercianţii speră totuşi ca înainte de Crăciun să le mai crească un pic vânzările. „De obicei oamenii îşi pun bani deoparte pentru sărbători. Aşa că nu ne pierdem speranţa, credem că vom încasa şi noi mai mult. Practic din asta trăim. Dacă am avea alte posibilităţi, credeţi că am stat zece ore în frig? Toată lumea pleacă de acasă să câştige un ban“, a precizat Claudia  Boată, vânzătoare.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite