Craiova: Cornel Rusu, un dascăl pe undele radio olteneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornel Rusu a fost mai bine de douăzeci de ani la microfonul Radio Oltenia Craiova
Cornel Rusu a fost mai bine de douăzeci de ani la microfonul Radio Oltenia Craiova

Este o personalitate a Radio Oltenia Craiova care a cutreierat întreaga ţară. S-a născut în judeţul Olt, a copilărit în Vâlcea, iar din anul 1991 locuieşte în Craiova. Mai bine de douăzeci de ani şi-a dedicat viaţa studioului local de radio.

De o modestie rar întâlnită, Cornel Rusu a îmbrăţişat atât meseria de profesor, timp de patru ani, iar de mai bine de douăzeci de ani se află la Radio Oltenia Craiova, apogeul atingându-l în momentul în care a ocupat funcţia de director adjunct al postului teritorial. Cornel Rusu a petrecut ultimele clipe alături de colegi, viaţa de radio devenind istorie, odată cu ieşirea sa la pensie.


Absolvent al Facultăţii de Litere, omul de radio şi-a început activitatea profesională în 1968 când a predat limba şi literatura română. Timp de cinci ani, între 1975 şi 1980, a fost numit director al Casei de Cultură din Râmnicu Vâlcea. Nu poate uita că a avut parte de o experienţă inedită în momentul preluării acestei funcţii. „Clădirea Casei de Cultură era la roşu şi a trebuit să mă ocup de dotarea ei. A fost o experienţă interesantă. Nu mă mai confruntasem cu aşa ceva“, povesteşte Cornel Rusu. Acesta a locuit în Râmnicu Vâlcea până în 1990, până atunci aflându-se în fruntea Direcţiei pentru Cultură a judeţului Vâlcea.

Citeşte în Adevărul de Seară Craiova continuarea poveştii lui Cornel Rusu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite