Coordonatorul programului de tuberculoză din judeţul Dolj, despre moartea suspectă a unui tânăr tratat de TBC: "Pentru mine, acest caz este o enigmă!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul Cornel Miu, coordonatorul judeţean pe Programului Naţional de Tuberculoză, spune că situaţia tânărului tratat de TBC, care a decedat, rămâne un mister.

Medicul Cornel Miu, specialist în pneumologie, a vorbit în această dimineaţă despre cazul lui Sorin Ovidiu Frăţilă, tânărul din Galicea Mare care a decedat după ce a fost tratat de TBC. "Pentru mine, acest caz este o enigmă. Acest bolnav a evoluat bine, în ultimele zece zile s-a produs o schimbare. Ceva s-a întâmplat, dar trebuie să ştim ce. Lucrez în spital de 25 de ani, până acum nu ştiu să se fi întâmplat aşa ceva. Într-adevăr, nu se poate ca un om solid să moară aşa. Explicaţia medicală o poate da însă numai un histopatolog", ne-a spus în urmă cu câteva minute medicul Cornel Miu, din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş", coordonatorul judeţean pe Programul Naţional de Tuberculoză.

Craiova.adevarul.ro vă dezvăluie zi de zi toate detaliile anchetei în cazul morţii suspecte de la Spitalul de Boli Infecţioase

Deces fără explicaţii

Un tânăr de 31 de ani, din Galicea Mare, a fost internat la 1 aprilie la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş", fiind diagnosticat cu tuberculoză. După o lună şi jumătate de spitalizare, acestuia i s-a făcut rău şi a fost transportat cu SMURD-ul la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, unde a murit. Familia a depus mai multe reclamaţii către instanţele doljene împotriva medicului Lucian Ioncică, cel care l-a tratat pe bolnav de TBC, susţinând că a pus un diagnostic greşit, şi a doctorului Mihai Olteanu. Medicul Ioncică a refuzat să răspundă la acuzaţii. Doctorul Olteanu a spus ieri pentru un post de televiziune că se declară nevinovat şi că a făcut tot posibilul să îl salveze pe bolnav.

Citeşte şi:

Bolnavii de tuberculoză din Craiova sunt plimbaţi printre spitale pentru o radiografie. La Spitalul de Boli Infecţioase s-au terminat filmele din laborator

Rămâi pe craiova.adevarul.ro pentru a afla ce spun autorităţile din Bucureşti despre moartea misterioasă a tânărului tratat la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova dar şi cum se implică instanţele juridice în cazul care a declanşat controverse de proporţii.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite