Craiova: Condamnaţi la închisoare pentru falsificări de cărţi funciare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magistraţii Tribunalului Dolj i-au condamnat pe cei şapte pentru înşelăciune
Magistraţii Tribunalului Dolj i-au condamnat pe cei şapte pentru înşelăciune

Şapte persoane au fost condamnate azi de magistraţii Tribunalului Dolj, fiind acuzaţi că ar fi înşelat mai multe persoane , falsificând cărţi funciare şi radiind ilegal mai multe proprietăţi.

Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Tribunalului Dolj, cei şapte au fost condamnaţi la pedepse între trei şi 12 ani de detenţie, pentru păgubirea a 12 persoane cu 120 de mii de euro, 286 de mii de dolari, 214 mii de mărci şi peste 700 de milioane de lei.

Pedeapsa cea mai mare a primit-o cel considerat liderul grupului, Ion Laszlo, care ar fi indus în eroare, direct sau prin intermediari, cele 12 persoane, la momentul încheierii unor convenţii. Acesta a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, cinci ani pentru participaţie improprie la fals intelectual (instigare a altor persoane) şi la 12 ani de detenţie pentru înşelăciune. Laszlo va executa pedeapsa cea mai mare, respectiv 12 ani de închisoare.

Petre Vornicu Popa şi Elena Gîrdan la câte 4,6 ani de detenţie pentru înşelăciune. Tot pentru înşelăciune au fost condamnaţi la câte trei ani de detenţie Maria Popa, Adrian Faur şi Călin Ştefan.

Printre cei condamnaţi azi se numără şi un funcţionar din cadrul Serviciului Carte Funciară Timişoara. Corneliu Aldea a avut acces la arhiva instituţiei şi a falsificat mai multe cărţi funciare, ajutându-i astfel pe Călin Ştefan şi pe Laszlo Ion să înşele mai multe persoane, iar Elena Gîrdan şi Adrian Faur au folosit actele. Acesta a primit o pedeapsăm de şapte ani de închisoare pentru complicitate la înşelăciune.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite