Concursul de colinde a umplut până la refuz Sala Mare a Teatrului Naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii Liceului de Artă "Marin Sorescu" au obţinut locul I la concurs.
Elevii Liceului de Artă "Marin Sorescu" au obţinut locul I la concurs.

Sala "Amza Pellea" a Teatrului Naţional "Marin Sorescu" a fost arhiplină aseară, la Concursul Coral de Colinde 2010 - "După datini colindăm", prezentat de actriţa Nataşa Raab.

Mai multe coruri de la liceele din Bănie, dar şi de preoţi, au cântat, între orele 18.00 - 20.00, în Sala Mare a Naţionalului craiovean, colinde precum "O, ce veste minunată!", "Trei crai de la Răsărit" şi "La Vitleem colo-n jos". Publicul numeros nu s-a clintit de pe scaune până la finalul festivalului, iar actriţa Nataşa Raab, care a prezentat evenimentul, a făcut un adevărat spectacol, a cântat şi a vorbit despre greutăţile întâmpinate în organizarea unui astfel de concurs. "Pe timp de criză, este tot mai dificil să atragi sponsori. Sperăm să treacă odată criza, se va întâmpla şi acest lucru. Până atunci, noi trebuie să ne bucurăm de sărbători, de Crăciun, să fim mai buni", a fost mesajul Nataşei Raab.

image

După aproape două ore de colindat, juriul, prezidat de Manuela Enache, maestru al Coralei Filarmonicii "Oltenia" Craiova, a desemnat câştigătorii: locul I a fost înmânat elevilor de la Liceul de Artă "Marin Sorescu", locul II a revenit corului Facultăţii de Litere a Universităţii din Craiova, în timp ce preoţii din corul "Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir" au plecat acasă cu premiul III. Evenimentul a fost organizat de Convenţia Organizaţiilor Studenţeşti, în parteneriat cu Asociaţia Studenţilor Facultăţii de Teologie şi Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite