Craiova: Concert aniversar, diseară la Filarmonica Oltenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilinca Dumitrescu
Ilinca Dumitrescu

Melomanii vor audia piese de Edvard Grieg, Vasile Timiş şi Ludwig van Beethoven. Orchestra simfonică a Filarmonicii va concerta în această seară, pentru a celebra împlinirea a 106 ani de la primul concert al Societăţii Filarmonice din Craiova.

Craiovenii care preferă muzica simfonică sunt invitaţi în această seară pentru a sărbători, alături de artiştii Filarmonicii Oltenia, ziua instituţiei. Filarmonica organizează un eveniment aniversar, cu prilejul împlinirii a 106 de la primul concert al Societăţii Filarmonice din Craiova. Alături de orchestra simfonică a instituţiei care va concerta sub bagheta dirijorului Modest Cichirdan, vin solişti de renume mondial precum pianista Ilinca Dumitrescu şi fagotistul Vasile Macovei.

Grieg şi Beethoven, în program

În programul evenimentului din această seară sunt anunţate piese binecunoscute publicului meloman precum Concertul în La minor pentru pian şi orchestră, op. 16, de Edvard Grieg, Concertul pentru fagot, orchestră de coarde şi percuţie de Vasile Timiş, aflat la prima audiţie şi Simfonia a V-a în Do minor, op. 67 , supranumită „Simfonia Destinului”.

Cei care vor alege să meargă astăzi la Filarmonică vor avea ocazia să o revadă pe celebra pianistă Ilinca Dumitrescu, deţinătoarea mai multor distincţii, printre care Premiul Academiei Române (1995), Premiul Institutului Cultural Român (2003). Dumitrescu a participat la numeroase şi prestigioase festivaluri internaţionale, unele patronate de Lord Yehudi Menuhin şi a concertat în oraşe din cinci continente, 39 de ţări, 33 de capitale ale lumii.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite