Craiova: Concedieri în instituţiile publice doljene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii Primăriei Craiova se tem că îşi vor pierde locurile de muncă
Angajaţii Primăriei Craiova se tem că îşi vor pierde locurile de muncă

43 de posturi din instituţiile publice doljene au fost reduse după ce acestea au intrat în reorganizare. Mulţi dintre funcţionari au primit preavizele chiar înainte de Crăciun.

Sfârşitul anului trecut nu le-a adus veşti prea bune angajaţilor din sistemul public doljean. Mai multe instituţii şi agenţii cu filiale teritoriale au renunţat la o parte din oameni sau s-au desfiinţat cu totul. Primii afectaţi de măsurile luate la nivel central pentru reducerea cheltuielilor din administraţia publică au fost funcţionarii Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială, care au aflat cu doar câteva zile înainte de Crăciun că instituţia se desfiinţează, iar o parte din angajaţi vor fi preluaţi de Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale (AJPS). Celorlalţi li s-a arătat uşa. Potrivit fostului director al instituţiei, Marius Simcelescu, odată cu această comasare au fost reduse 10 posturi, dintre care două erau vacante. „Opt persoane au primit preaviz, însă una dintre aceste persoane şi-a depus dosarul de pensionare. Ceilalţi şapte au intrat în şomaj”,a spus Simcelescu. Nici la AJPS Dolj funcţionarii nu au avut parte de Sărbători prea liniştite. Nouă angajaţi au fost disponibilizaţi, reprezentanţii instituţiei spunând că majoritatea celor care au rămas fără serviciu au avut, totuşi, posibilitatea să se pensioneze anticipat.

14 posturi reduse la ITM Dolj

O altă instituţie din subordinea Ministerului Muncii, Inspectoratul Teritorial de Muncă, a fost nevoită, la sfârşitul anului trecut, să dea afară oameni. Din cele 96 de posturi ale ITM, 14 au fost reduse. Două dintre acestea erau vacante, iar trei funcţionari au ieşit, de voie, de nevoie, la pensie. Pe 24 decembrie, ceilalţi nouă oameni vizaţi au primit preavize. Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorului are şi el mai puţini angajaţi, de când, ca urmare a legii care urmărea reducerea cheltuielilor, patru posturi au fost reduse. Unul dintre acestea era însă vacant, iar trei dintre cei disponibilizaţi au ieşit la pensie pentru a evita şomajul. Şi la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Dolj, Anul Nou a venit cu concedieri, şase posturi fiind reduse. Patru dintre acestea erau însă vacante, iar două persoane vizate de disponibilizări au ieşit la pensie.

Nici funcţionarii din consiliile locale din Dolj nu au motive să se aşeze comfortabil în fotoliile călduţe. La nivel naţional, aproape 17.000 de oameni ar trebui să părăsească sistemul administraţiei locale în acest an.


Potrivit unui proiect de lege care stabileşte normativele de personal în administraţia publică locală, primăriile care deservesc sub 400.000 de locuitori ar urma să aibă doar 362 de angajaţi. Primăria Craiova are în acest moment 524 de salariaţi. Nici în celelalte localităţi ale Doljului, funcţionarii nu stau pe roze. De exemplu, primăria comunei Cetate are în prezent aproape 60 de angajaţi, deşi nu ar trebui să aibă mai mult de 24.


Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite