Comportamente ciudate în rândul adolescenţilor. Psihologii avertizează despre manifestările pacienţilor care maltratează pisici şi zgârie maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Psihologul Mihail Jianu spune că adolescenţii devin tot mai agresivi, din cauza lipsei de atenţie a familiei.
Psihologul Mihail Jianu spune că adolescenţii devin tot mai agresivi, din cauza lipsei de atenţie a familiei.

Numărul adolescenţilor care au comportamente deviante, prin care omoară animale, sparg diverse obiecte şi zgârie maşini este tot mai mare, avertizează psihologii.

Psihologii spun că se confruntă cu un număr mare de cazuri de adolescenţi care au comportamente deviante, o tulburare cauzată în principal de lipsa de atenţie din partea familiei. "Printre factorii declanşatori se numără lipsa de atenţie din partea familiei, comunicarea deficitară cu cei din jur, valorizare defectuoasă", a declarat psihologul Mihail Jianu. Cei mai afectaţi sunt băieţii, spune psihologul Jianu, care ajung să omoare animale. "Comportamentul deviant are diverse manivestări la adolescenţii cu aceste probleme, care ajung să omoare pisici, să le maltrateze, să spargă diverse obiecte, să zgârie maşini, adică să aibă un nivel de agresivitate crescut care în mod clar reprezintă semne de îngrijorare pentru cei din jur, atât în cadrul familiei cât şi la şcoală, pentru colegi şi profesori", a precizat psihologul.

Fetele consumă alcool şi se rujează excesiv

Specialist în psihologia copilului, Mihail Jianu spune că la fete manifestările sunt particulare, pentru că acestea ajung să consume alcool, să se rujeze excesiv şi să imite persoanele adulte. Psihologul precizează că a întâlnit tot mai multe astfel de cazuri şi că, printre situaţiile care le generează, sunt problemele financiare ale părinţilor, care petrec tot mai puţin timp cu copiii. "Terapia indicată este atât cu adolescentul în cauză, dar şi cu părinţii, pentru a-i face să conştientizeze situaţia şi să-şi schimbe comportamentul faţă de copil", a încheiat Mihail Jianu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite