Craiova: Comercianţii din Târgul Romaneşti ameninţă cu mişcări de stradă dacă vor fi evacuaţi din zonă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria a trimis somaţii tuturor precupeţilor din Târgul Romaneşti să evacueze zona până pe 17 mai, fără a le spune unde urmează să îşi ducă marfa.

Oamenii spun că au primit somaţiile pe nepusă masă, în urmă cu doar două zile, şi că li se pune în vedere să plece din zona târgului de săptămână în doar două săptămâni. „Cum e posibil aşa ceva, când avem marfă rămasă, unde ne ducem cu ea?! O să le-o lăsăm în faţa primăriei! De aici mănâncă sute de familii, eu am patru copii de crescut. Ce o să fac?!”,a spus Gabriela Ştefanache, proprietara unei societăţi din târg. În somaţiile prin care micii afacerişti sunt atenţionaţi să plece nu este specificată noua locaţie a târgului. Reprezentanţii primăriei susţin însă că vânzătorii vor fi mutaţi la Făcăi. „Toată zona târgului va fi evacuată pentru construcţia Centrului Multifuncţional. Comercianţii vor fi mutaţi la Făcăi”,a spus Gheorghe Călinoiu, şeful Administraţiei Pieţelor din Primăria Craiova. Micii afacerişti îl contrazic însă pe şeful pieţelor, spunând că în zona Făcăi nu este nimic amenajat, terenul nefiind nici măcar pregătit pentru betonare. „Şi chiar dacă ne mută acolo, cine mai vine? Dacă aici aveam vânzare slabă, darămite acolo! Au făcut afaceri, au dat terenul ăsta betonat, cu utilităţi şi pe noi ne trimit acum în câmp”, sunt de părere comercianţii.

Gabriela Ştefanache, proprietara unei firme din târg

image

Ameninţă cu proteste de stradă

Oamenii îi acuză pe reprezentanţii primăriei că au minţit cu neruşinare, asigurându-i că nu vor fi mutaţi din târg cel puţin un an, iar acum îi obligă să evacueze zona. „Unde o să ne ducem , din ce o să mai trăim, că ne-au zis că vin cu buldozere şi pun la pământ tot. Ori ne punem cu fiarele pe ei, să fie revoluţie, ori ne apucăm să dăm în cap la lume”, ne-a spus o vânzătoare din talcioc care nu a vrut să-şi dea numele. De altfel, mai mulţi afacerişti din târg ne-au spus că vor recurge la mişcări de stradă pentru a-i determina pe edili să se răzgândească.


Somaţii semnate doar de Călinoiu


Documentele trimise comercianţilor din târg prin care aceştia sunt obligaţi să părăsească locaţia până pe 17 mai sunt semnate doar de şeful de la Administraţia Pieţelor, Gheorghe Călinoiu. Deşi lângă numele lui Călinoiu a fost trecut şi cel al primarului interimar, Mărinică Dincă, acesta a fost şters de pe toate somaţiile cu pastă corectoare.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite