Craiova: Comercianţii din Romaneşti, ameninţaţi cu buldozerele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi până pe 17 mai toate tarabele ar trebui părăsite, negustorii n-au de gând să se grăbească să-şi mute marfa, ei ameninţând, în schimb, cu noi proteste de amploare. Conducerea Primăriei spune că demolările vor începe pe 17 mai, chiar dacă va fi nevoie de intervenţia jandarmilor.

Deşi au primit somaţii de la Primăria Craiova de mai bine de zece zile prin care li se pune în vedere să plece din târg oamenii sunt revoltaţi şi spun că nu vor să se mute. Azi- dimineaţă prefectul de Dolj însoţit de primarul interimar au dat un raid prin târg anunţând comercianţii că până luni trebuie să-şi rezolve problema barăcilor pentru că vor fi mutaţi pe strada Râului, la fosta Autobază 2.

“Au venit aşa, pe nespusă masă, să ne spună că bagă buldozerele peste noi. După ce că plătim de ani de zile taxe şi impozite şi abia de reuşim să ne întreţinem familiile, ne lasă muritori de foame. Cine o să mai vină să cumpere acolo?”, a spus Lidia, una dintre comerciante.

În somaţiile prin care micii afacerişti sunt atenţionaţi să plece nu este specificată noua locaţie a târgului. Reprezentanţii primăriei spun însă că această măsură este provizorie şi că li se va amenaja un spaţiu decent în zona Tancodromului. Toată zona târgului va fi evacuată pentru construcţia unui Centrul Multifuncţional.

O comerciantă indică spaţiul  (FOTO) "amenajat" pentru stingerea incendiilor.

image

Viceprimarul Mărinică Dincă susţine că demolările vor începe pe 17 mai, chiar dacă va fi nevoie de intervenţia jandarmilor: “De luni începem să demolăm tot din târg, fără discuţie, pentru că trebuie să eliberăm rapid terenul, pentru a-l prezenta celor de la Agenţia pentru Dezvoltare Regională. Este o condiţie pentru semnarea acordului de finanţare pentru construirea centrului multifuncţional. Este un proiect de 20 de milioane de euro, pe care nu ne permitem să-l pierdem”.

Ameninţă cu proteste de stradă

În replică unul dintre comercianţi acuză Primăria: “Pe timp de criză Primăria investeşte. Unde s-a mai pomenit? Aici sunt peste 150 de societăţi şi de pe urma lor mănâncă aproape 2.000 de oameni”.  Pe de altă parte, vânzătorii susţin că Primăria nu şi-a dat niciodată interesul pentru amenajarea târgului şi că nici măcar pentru un spaţiu pentru stingerea incendiilor. „Am plătit 17 ani taxe şi nici măcar un WC nu ne-a amenajat Primăria, ca să nu mai spun de spaţiul pentru stingerea incendiilor”, acuză Ion Ţecu.

Oamenii îi acuză pe reprezentanţii primăriei că i-au minţit, asigurându-i că nu vor fi mutaţi din târg cel puţin un an, iar acum îi obligă să evacueze zona. „Ştiau de doi ani că vor să ne mute. Ce-au păzit? Unde o să ne ducem , din ce o să mai trăim, că ne-au zis că vin cu buldozere şi pun la pământ tot. O să facem revoluţie!”, susţine un alt comercian, Marian. Primăria a trimis somaţii tuturor precupeţilor din Târgul Romaneşti să evacueze zona până pe 17 mai.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite