Craiova: Comasarea nu ameninţă instituţiile de cultură din Bănie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul Liric Elena Teodorini, Filarmonica Oltenia, Ansamblul folcloric Maria Tănase, Teatrul pentru Copii şi Tineret Colibri şi Casa de Cultură Traian Demetrescu nu vor fi afectate de comasare.

Potrivit presedintelui Comisiei de Cultură din cadrul Consiliului Local Craiova, toate cele cinci continuă să îşi păstreze identitatea şi personalitatea juridică. Nicolae Marinescu spune că această hotărâre a fost luată din mai multe motive. „Am făcut sacrificii economice, de ce trebuie să facem şi sacrificii de natură simbolică? Aceste instituţii au tradiţie de zeci de ani. Nu putem să anulăm complet ce s-a construit de-a lungul mai multor decenii“, susţine Marinescu, precizând că s-au discutat în consiliu şi variantele cu centralizarea, una era un centru cultural, cu mai multe secţii, dar s-a ajuns la concluzia că „erau nu foarte proaste, dezastruoase“.


Comasare nu, restructurare da


Ordonanţa 63 publicată pe 2 iulie 2010 în Monitorul Oficial  atinge totuşi şi instituţiile de cultură, chiar dacă nu din perspectiva comasării. Preşedintele Comisiei locale de Cultură declară că directorii celor 5 instituţii şi-au asumat  aplicarea reducerilor de personal, astfel că vor fi restructurate posturi administrative, unele tehnice, iar la partea artistică se vor opera doar pensionări.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite