Colegiul Medicilor: "În câţiva ani, va fi o ştire când doi din zece bolnavi vor scăpa cu bine după operaţia de apendicită"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doctor Doru Dobrescu (foto Gazeta de Sud), vicepreşedinte CMR Dolj.
Doctor Doru Dobrescu (foto Gazeta de Sud), vicepreşedinte CMR Dolj.

Doctorul Doru Dobrescu, vicepreşedintele Colegiului Medicilor din România, filiala Dolj, trasează concluziile, spre final de an, despre sistemul în care lucrează.

Medicul Dobrescu dă nota 10 cadrelor medicale din Oltenia şi 4 autorităţilor care nu creează condiţii decente de muncă. "Este o performanţă că se face medicină în Craiova, că doctorii încă mai fac realizări, chiar dacă nu au antibiotice când intră în sala de operaţie, sau nu ştiu cu certitudine diagnosticul pacientului, din cauză că nu a funcţionat un anume aparat. Colegii din străinătate ar refuza categoric să opereze. Doar medicii fără frontiere ar lucra cu ce li se pune la dispoziţie, pentru că ei sunt obişnuiţi să panseze 10 răniţi, chiar şi în junglă, şi să trăiască trei dintre ei", ne-a spus medicul Dobrescu, vicepreşedinte al Colegiului Medicilor din România (CMR) Dolj. 

"Medicii vor ceda psihic"

Acesta nici nu speră că sistemul "va fi resuscitat" în scurt timp şi crede că se va ajunge la situaţia când angajaţii vor pleca în masă în străinăatte, lăsând goale spitalele. "E demenţial. Medicii vor ceda psihic, în câţiva ani, dacă vom merge din rău în mai rău. În câţiva ani, va fi o ştire când doi din zece bolnavi vor scăpa cu bine după operaţia de apendicită", a completat vicepreşedintele CMR Dolj.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite