Craiova: Clubul închisorii, scenă de teatru pentru deţinuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, actriţa Teatrului Colibri, Oana Stancu, a jucat rolul lui Momo, un adolescent chinuit de viaţă, care trăieşte în suburbiile Parisului, în sărăcie, ducând dorul mamei, ce-i fusese ucisă de propriul tată.

Primul gând al deţinutului Ovidiu Nicolau, după spectacolul „Mizerabilii, mon amour“ a fost: „Fără iubire cu siguranţă se ajunge aici, în închisoare. Nu există nimic fără iubire“. A privit spectacolul cu ochii celui privat de libertate, dar şi cu ochii actorului amator care a încercat diverse trăiri în cei patru ani de când joacă în trupa de teatru „Imago“, a Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova. „Inedit, excepţional, dar cred că trebuiau să fie aici şi femeile, pentru că lor li se adresează în special“, sunt cuvintele cu care deţinutul Sorinel Diţă şi-a completat colegul de trupă. „Sunt sigur că vor fi alte persoane timp de câteva zile mulţi dintre cei care au văzut spectacolul“, afirmă preotul Doru Marin, care, deşi s-a pensionat, se implică voluntar în proiecte culturale sau educative pentru reabilitarea deţinuţilor.

image

„M-am simţit mai bine ca la premieră!“

Deţinuţii au aplaudat-o frenetic pe actriţa Oana Stancu şi au felicitat-o pentru interpretarea care a reuşit să îi cucerească de-a dreptul. „Personajul meu face apel la iubire ca să nu apuce pe căi greşite care să-i distrugă complet viaţa. Cred că ei au înţeles mesajul şi s-au regăsit în acest copil, de aici şi aplauzele. M-am simţit mai bine ca la premieră“, a spus Oana, gâtuită de emoţii şi încercată de o „oboseală plăcută“. Evenimentul teatral a fost organizat în parteneriat cu Societatea Ortodoxă Naţională a Femeilor Române, care de mai bine de 13 ani se implică în viaţa penitenciarului. Adriana Bursuc, preşedintele acesteia, este convinsă că „Mizerabilii, mon amour“ se potriveşte ca o mănuşă pe poveştile fiecăruia dintre cei care petrec ani buni după gratii.

image

Spectacolul Teatrului Colibri „Mizerabilii, mon amour“, regizat de Alina Rece, a avut premiera la finele anului 2009, pe scena Sălii I.D.- Sîrbu a Teatrului Naţional.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite