Craiova: Claudia resimte deja efectele chimioterapiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o săptămână pe patul de spital, cu perfuzii în mână, vin zile grele pentru tânăra de 24 de ani, ce suferă de limfom.

Imediat după achitarea primei tranşe de 60.000 de euro din costul tratamentului şi transplantului cu celule stem, Claudia era internată şi supusă unor investigaţii medicale, care urmau să confirme începerea chimioterapiei. A făcut radiografii şi o biopsie de măduvă osoasă, iar marţi a intrat în cura de chimioterapie agresivă. Acum luptă cu efectele acesteia. „Am mai vorbit câte puţin cu Clau prin mesaje. Se simte rău. Era de aşteptat. Aşa se întâmplă după chimioterapie“, spune Oana Barbu, prietena ei. Acasă, la Craiova, zeci de studenţi de la Medicină gândesc noi variante de susţinere a campaniei de solidaritate şi speranţă, demarată pentru colega lor de facultate. Pentru că încă au de strâns mai bine de 50.000 de euro, ei continuă să ţină deschis cortul din Piaţa Mihai Viteazul, unde le spun oamenilor povestea tinerei şi unde se pot face donaţii pentru ea. 

Emoţii dincolo de graniţe

Campania studenţilor de la Medicină a avut ecouri în cele mai îndepărtate colţuri ale lumii. Sesibilizaţi de povestea Claudiei Chelan, zeci de oameni din Europa, Statele Unitea ale Americii şi din Canada au ţinut să îi fie aproape sufelteşte şi material în încercarea grea la care este supusă.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite