Clădirile vechi din Craiova, pericol pentru trecători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii spun că imobilele vechi nereabilitate sunt un adevărat pericol
Oamenii spun că imobilele vechi nereabilitate sunt un adevărat pericol

Primăria Băniei i-a somat pe proprietari să reabiliteze cât mai repede faţadele.În plin centru al oraşului bucăţi mari dintr-o clădire s-au desprins şi au căzut pe trotuar.

De la începutul anului au fost aplicate şapte sancţiuni proprietarilor care nu şi-au reabilitat faţada imobilului. „Amenzile sunt între 500 şi 2.500 de lei. În Craiova sunt clădiri care nu au mai fost refăcute de ani buni. Proprietarii au obligaţia să se ocupe de astfel de investiţii. Doar în cazul caselor monumente istorice se impun reguli mult mai stricte“, a spus Carmen Licu, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Craiova.

Fără bani pentru investiţii

Proprietarii imobilelor spun că sunt bătrâni şi nu au bani. „Eu aş vrea să fac ceva, dar nu am cu ce. De abia am reuşit să refac un perete. Clădirea are mai bine de 50 de ani. Tencuiala a căzut, însă structura de rezistenţă este bună“, a declarat Paşlica Radu, proprietara unui imobil din centrul oraşului.

Atenţie cade!

Oamenii spun că ar trebui puse plăcuţe care să avertizeze că se desprind bucăţi din zid. „După cum vedeţi sunt bucăţi mari de zid pe jos. Se vede că au căzut de câteva zile. Zona trebuia măcar încercuită, dar nimeni nu a luat nicio măsură. Doamne fereşte să îţi cadă ceva în cap de sus. Eu de fiecare dată când trec pe aici sunt atent“, a spus Ion Dumitraşcu, pensionar. Proprietarii mai spun că primăria ar trebui să îi ajute cu montarea unor plase de susţinere, care să împiedice ornamentele desprinse să ajungă în stradă. „Eu sunt bătrân, am o pensie de 600 de lei, cu ce să reabilitez? Autorităţile ştiu să ne dea doar amenzi, dar să ne dea o mână de ajutor nu pot“, a spus Marius Şerban.  


Deocamdată în Craiova nu s-a făcut o inventariere a clădirilor care au nevoie urgent de reparaţii. Angajaţi de la disciplina în construcţii vor face acest lucru în perioada următoare.   

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite