Craiova: Circulaţia căruţelor va fi interzisă în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căruţele sunt interzise în acest moment doar în zonele 0 şi 1 ale municipiului, iar în restul oraşului au voie să circule doar dacă au dispozitiv de reţinere a dejecţiilor animale. Cei care încalcă legea pot primi amenzi între 500 şi 1.000 de lei. Sancţiunile sunt date de către Poliţia Locală.

Consilierii locali vor supune la vot luna viitoare interzicerea căruţelor în Craiova. Aleşii vor trebui să stabilească o nouă modificare a regulamentului de gospodărire comunală, prin care care vehiculele cu tracţiune animală nu vor mai avea acces în oraş. „Cred că este normal să interzicem căruţele în Bănie. Suntem de câţiva ani în Uniunea Europeană, vrem să avem un oraş modern, civilizat, dar ne lovim mereu de astfel de mijloace de transport, care reprezintă un inconvenient pentru majoritatea cetăţenilor.“, a spus viceprimarul Craiovei, Teodor Sas.

Consilierii locali vor trebui să mai voteze luna viitoare un alt proiect de hotărâre privind regimul tirurilor în municipiu. Edilii oraşului vor să mărească amenzile pentru şoferii care parchează tirurile în zonele în care este interzisă prezenţa vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone. „Am văzut tiruri parcate şi prin spatele blocurilor, acolo unde accesul lor este interzis. Amenzile pe care le dăm acum, de 200 de lei şi 3 puncte amendă, nu-i sperie pe şoferi. Printr-o hotărâre de consiliu o stabilim amendă mai mare, de până la 2.500 de lei“, a mai precizat Teodor Sas.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite