Craiova: Cinematografele 3D cuceresc oraşele Olteniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce craiovenii se bucură de experienţe 3Dla un al doilea cinema, Patria, severinenii au doar promisiunea autorităţilor în acest sens. Slătinenii văd din 2010 proiecţii tridimensionale, iar craiovenii de doar câteva luni.

Dacă până acum câţiva ani, oltenii aveau posibilitatea să vizioneze filme 3D doar la cinematografele din capitală, din 2010 lucrurile s-au schimbat. La finele anului trecut, în Craiova şi Slatina au fost inaugurate primele săli unde pot fi vizionate proiecţii tridimensionale. La primul cinema 3D din Craiova, Modern, un bilet costă 10 lei, săptămâna aceasta rulând thriller-ul „Resident Evil: Viaţa de Apoi“. În era 3D intră vineri seara, 27 mai, şi cinematograful Patria din Bănie, unde va rula filmul „Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi“. Filmul ce se va vedea în Disney Digital 3D va începe la 21.45, preţul unui bilet fiind de 20 de lei.

Mall-urile promit Cinema Multiplex

În viitorul apropiat, opţiunile craiovenilor în materie de cinema 3D s-ar putea diversifica odată cu apariţia mall-urilor. Dezvoltatorii celor două centre comerciale aflate în construcţie au declarat că au semnat contracte cu firme specializate în furnizarea de servicii cinematografice. Mall-ul din fosta hală a uzinei Electroputere, dezvoltat de compania K&S Developments, va cuprinde 7 sau 8 săli de cinema, firma aflându-se în tratative cu compania The Light Cinemas.

image

Sălile se vor întinde pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi şi ar putea fi disponibile la sfârşitul anului, atunci când au anunţat investitorii că vor deschide porţile mall-ului. Experienţe cinematografice ne promite şi dezvoltatorul Sonae Sierra care a încheiat cu Cinema City, cel mai mare operator de tip multiplex din Europa Centrală şi de Est, un contract pentru 3.000 de metri pătraţi din Adora Mall. Deschiderea centrului comercial din Bănie ar putea avea loc la sfârşitul anului 2012, proiectul urmând să fie reluat în luna iunie, după o pauză de mai bine de doi ani. Sala 3D din Slatina a fost inaugurată în decembrie 2010 în vechea clădire a cinema Alutus. Imobilul cuprinde două săli cu o capacitate de câte 43 de locuri, incluse în cadrul Complexului Cultural Eugen Ionescu, o investiţie de aproximativ 13 milioane de lei. Proiectul mai cuprinde o sală de teatru, un foaier pentru expoziţii, cabine pentru actori, sală de machiaj, sală de repetiţii şi o cafenea, fiind singura clădire din România cu atenuator de vibraţii. Un bilet la un film 3D costă între 17 şi 22 de lei, preţul redus aplicat pentru elevi, studenţi, pensionari. Copiii sub zece ani plătesc 15 lei. Săptămâna aceasta rulează rulează cinci filme: animaţiile „Animals United“ şi „Rio“, horror-ul „Priest“, acţiunea „Thor“ şi aventura „Piraţii din Caraibe 4“.

Severinenii mai au de aşteptat
Slătinenii au deprins deja gustul proiecţiilor tridimensionale, cei mai înfocaţi fiind copiii, care vin alături de părinţi sau bunici pentru a urmări desene animate cu ochelari speciali pe nas. „Îmi place la cinematograful 3D pentru că îmi dă senzaţia că sunt acolo, în film, în mijlocul acţiunii“, mărturiseşte Alesia Clara (12 ani), din Slatina. Dacă în Drobeta Turnu-Severin autorităţile vor lua decizia de a amenaja un cinematograf 3D într-o clădire nouă construită recent, aşa cum s-a vehiculat în ultima perioadă, singurele reşedinţe de judeţ din Oltenia fără proiecţii tridimensionale rămân Târgu-Jiu şi Râmnicu-Vâlcea.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite