Craiova: Cinci persoane, reţinute în urma unor descinderi, în dosarul Samir Sprânceană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci persoane, între care trei din Bucureşti şi două din Craiova, au fost reţinute de procurorii DIICOT într-un dosar în care este cercetat craioveanul Samir Sprânceană pentru infracţiuni informatice, acestea fiind prinse în urma a 15 descinderi care au avut loc în mai multe oraşe din ţară.

Potrivit procurorului-şef al DIICOT, Serviciul Teritorial Craiova, Adrian Glugă, procurorii împreună cu lucrătorii de la Crimă Organizată au descins, miercuri, în 15 locaţii din Bucureşti, Craiova, Mehedinţi şi pe Valea Prahovei.

"Este vorba despre acelaşi dosar în care mai este cercetat şi Samir Sprânceană. Cercetările s-au extins foarte mult", a explicat procurorul Adrian Glugă, citat de Mediafax.

În urma acţiunii, cinci persoane - trei bucureşteni şi doi craioveni - suspectate că se ocupă cu falsificarea de carduri, au fost reţinute, miercuri seară, de procurorii DIICOT, Serviciul Teritorial Craiova, fiind prezentate, în noaptea de miercuri spre joi, magistraţilor de la Tribunalul Dolj cu propunerea emiterii mandatului de arestare preventivă.

Tot miercuri noapte, au fost prezentaţi pentru prelungirea mandatului Samir Sprânceană, Ovidiu Doran, Bogdan Niţulescu şi Claudiu Bălan, arestaţi în acelaşi dosar la începutul lunii iunie.

"Ei aveau mandat de arestare pentru nouă zile. Acum, au fost prezentaţi pentru prelungirea mandatului cu încă 20 zile", a mai spus procurorul Adrian Glugă. Decizia magistraţilor Tribunalului Dolj a rămas în pronunţare.


Omul de afaceri Samir Sprânceană, suspectat de fraude cu carduri bancare, a fost arestat preventiv pentru nouă zile, în 2 iunie, în baza unui mandat emis pe numele lui de Tribunalul Dolj. În acelaşi dosar au mai fost arestate alte trei persoane, respectiv Ovidiu Doran, Bogdan Niţulescu şi Claudiu Bălan.

Cele patru persoane sunt cercetate pentru constituire de grup infracţional, deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronice, punerea în circulaţie a instrumentelor de plată falsificate şi acces fără drept la un sistem informatic. Samir Sprânceană a fost dus, marţi seară, la sediul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova pentru a fi de faţă la o percheziţie informatică, a mai spus procurorul Adrian Glugă. Sprânceană a fost ridicat de procurorii DIICOT, marţea trecută, la Timişoara, în timp ce intenţiona să iasă din ţară.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite