Chirurgii de la Spitalul Judeţean au nevoie de bani pentru a opera copiii prin tehnici revoluţionare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorul universitar doctor Corneliu Sabetay, şeful Secţiei de Chirurgie Pediatrică de la Spitalul Nr. 1 din Craiova.
Profesorul universitar doctor Corneliu Sabetay, şeful Secţiei de Chirurgie Pediatrică de la Spitalul Nr. 1 din Craiova.

Medicii de la Secţia de Chirurgie Pediatrică a Spitalului Judeţean au înaintat o cerere Consiliului Judeţean, în care spun că au nevoie de 700.000 de lei ca să cumpere aparatură pentru intervenţiile făcute copiilor. Medicii craioveni sunt pe punctul de a pune în aplicare o metodă chirurgicală modernă.

Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova au cerut Consiliului Judeţean suma de 700.000 de lei, bani care să fie investiţi în Secţiile de Chirurgie Pediatrică şi ORL. "Este nevoie să se acorde atenţie acestor secţii  şi să se aducă la o stare de igienă în totalitate. De asemenea, blocul operator Chirurgie Pediatrică şi sala de operaţii ORL, în aşa fel încât acestea să arate la nişte condiţii de igienă adecvate. Au nevoie de văruire, de dotare din punct de vedere igienic cu tot ce trebuie, băile, saloanele, în aşa fel încât să arate la nişte condiţii normale", a declarat profesorul universitar doctor Corneliu Sabetay, şeful Secţiei de Chirurgie Pediatrică de la Spitalul Nr. 1 din Craiova. Doctorul Sabetay spune că intenţionează să pună bazele unei metode chirurgicale moderne, chirurgia laparoscopică, pentru care are nevoie de condiţii speciale şi de bani. "Trebuie ca blocul operator să fie pus în situaţia de a putea beneficia în curând de utilizarea unor posibilităţi de chirurgie laparoscopică. Este vorba de Sala II care trebuie să fie aranjată, pentru că noi suntem pe punctul de a face rost de o trusă de chirurgie laparoscopică. Pentru aceasta, avem nevoie de o coloană laparoscopică care să ne ajute şi la explorări endodigestive şi urologice", a adăugat profesorul universitar doctor Corneliu Sabetay.

Operaţie cu minicamere video

Laparoscopia modernă, introdusă în practica curentă la începutul anilor 1980, a revolutionat chirurgia. Aceasta tehnică presupune efectuarea operaţiilor sub controlul video a unei minicamere video foarte sofisticate. Instrumentele chirurgicale necesare efectuarii acestor operaţii au un diametru foarte redus şi sunt special create pentru acest tip de intervenţii. Pacientul este astfel scutit de incizii largi şi nu va rămâne cu cicatrici, după operaţie.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite