Craiova: Chef mare la Cetate, de Zilele Marin Sorescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Elena Udrea va fi din nou invitata primarului Solomon la Cetate
Ministrul Elena Udrea va fi din nou invitata primarului Solomon la Cetate

Manifestarea în memoria marelui scriitor oltean va include şi anul acesta o petrecere de zile mari în Portul Cultural Cetate,găzduită de poetul Mircea Dinescu.

Acţiunile organizate în acest an pentru comemorarea lui Marin Sorescu vor debuta pe 23 februarie cu simpozionul „Sub aripa geniului sorescian”, unde sunt invitaţi oameni de seamă ai culturii româneşti dar şi din Republica Moldova. Printre aceştia se numără academicianul Eugen Simion, Adrian Păunescu, Nicolae Dabija, Alexandru Mironov sau Augustin Buzura. În aceeaşi zi, este prevăzută şi o deplasare casa scriitorului Marin Sorescu, la Bulzeşti, unde va fi inaugurat salonul literar „Marin Sorescu”, amenajat prin contribuţia familiei Bălaşa-Sorescu.

La petrecere e aşteptat şi ministrul Elena Udrea

Mari actori ai scenei româneşti, printre care Virgil Ogăşanu, Dorel Vişan, George Mihăiţă, Ion Caramitru, Horaţiu Mălăele, Ilie Gheorghe şi Cerasela Iosifescu, vor susţine seara, la Teatrul Naţional, un spectacol extraordinar de muzică, poezie şi teatru.

Cea de-a doua zi de manifestări începe la Cetate, la conacul poetului Mircea Dinescu. Primarul Antonie Solomon susţine că a invitat-o şi anul acesta la petrecerea dedicată scriitorului Marin Sorescu pe ministrul Dezvoltării şi Turismului Elena Udrea. „E un om de cultură”, a precizat primarul, care a adăugat că la Cetate vor mai fi prezente şi alte personalităţi din lumea culturală dar şi politică. „Oamenilor care vin trebuie să le dai o masă. Prefer să mergem la Cetate decât la un restaurant în Craiova",a spus primarul, care a adăugat că mâncarea făcută la conacul prietenului său, Mircea Dinescu, e mai bună decât la restaurant.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite