Craiova: Centrul de Resurse Juridice face plângere la CEDO pentru pacienţii decedaţi la Poiana Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de bolnavi şi-au pierdut viaţa în Spitalul din Poiana Mare
Zeci de bolnavi şi-au pierdut viaţa în Spitalul din Poiana Mare

Centrul de Resurse Juridice şi Interights au înaintat vineri Curţii Europene a Drepturilor Omului o plângere în numele a cinci pacienţi decedaţi în Spitalul de Psihiatrie din Poiana Mare în perioada ianuarie-februarie 2004.

Potrivit unui comunicat de presă remis de CRJ, organizaţia neguvernamentală a recurs la această soluţie după ce în anchetele derulate de-a lungul timpului în cazul celor 155 de pacienţi ai spitalului decedaţi în perioada 2002-2003 şi a celor 28 de pacienţi decedaţi în primele cinci luni ale lui 2004, nimeni nu a fost găsit vinovat. Georgiana Pascu, Program Manager în cadrul CRJ, a povestit pentru „Adevărul de Seară” cum a decurs din 2004 şi până în prezent investigaţia ONG-ului în aceste cazuri. „CRJ a solicitat încă din februarie 2004 Parchetului General şi celui de la Dolj începerea unor investigaţii în aceste cazuri. Acestea au tergiversat şi în ultimă instanţă nimeni nu a fost găsit vinovat, toate anchetele terminându-se cu neînceperea urmăririi penale”, ne-a spus Pascu.

Citeşte mâine pe larg obstacolele peste care au dat reprezentanţii Centrului de Resurse Juridice şi Interights în cazul investigaţiilor de la Spitalul de Psihiatrie din Poiana Mare, Dolj pe craiova.adevarul.ro.

 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite