Centrul Regional de Transfuzie Sangvină din Craiova va fi vizitat de directorii din Bucureşti. În Oltenia este criză de trombocite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul general al Institutului Naţional de Transfuzie Sanguină, medicul Andi Rosin, a anunţat că intenţionează să facă o vizită la Craiova, când va vorbi despre donarea de trombocite şi despre problemele cu care se confruntă centrele de transfuzie din ţară.

Medicul Andi Rosin, directorul Institutului Naţional de Transfuzie Sanguină (INTS), a povestit astăzi că centrele regionale de transfuzie din România se confruntă mai multe probleme, printre care numărul mic de donatori. Directorul a anunţat că urmează să facă o vizită la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină (CRTS) din Bănie, când va vorbi despre lipsurile cu care medicii se lovesc frecvent. "Sunt puţini donatori, în special în perioada de vară, când intervin muncile agricole. O să ajung la Craiova şi atunci o să fac o informare despre aceste aspecte, despre necesitatea donării", a declarat în această dimineaţă medicul Andi Visan, directorul general al instituţiei.

În spitalele din Oltenia este criză de trombocite iar în ultimele zile mai mulţi bolnavi au plecat la Spitalul Fundeni din Bucureşti, pentru că nu şi-au mai putut face transfuziile. Directorul INTS a precizat că aceste lipsuri apar în toată ţara.

Citeşte  AICI toate declaraţiile directorului:

Bolnavii din Oltenia pleacă să se trateze la Bucureşti. La Centrul de Transfuzii Sangvine din Craiova nu mai sunt trombocite

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite