Craiova: VIDEO/ Centrul Craiovei, mai tare ca Champs Elysees

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Calea Bucureşti este la fel de spectaculoasă ca şi renumitul bulevard Champs Elysees.
Calea Bucureşti este la fel de spectaculoasă ca şi renumitul bulevard Champs Elysees.

Deşi au costat un milion de euro, decoraţiunile achiziţionate de Primăria Craiova sunt asemănătoare cu cele din Paris.

Unora le plac, altora li se par kitsch-uri. În orice caz, beculeţele şi decoraţiunile de sărbători dau un alt aer oraşului şi chiar te fac să simţi că este luna cadourilor. Anul acesta, primăria a investit masiv în înfrumuseţarea oraşului de sărbători. Aproape un milion de euro au costat ornamentele achiziţionate de municipalitate. Pe lângă decoraţiunile care în 2008 erau închiriate, iar anul acesta au fost cumpărate de Primărie, edilii nu s-au zgârcit şi au achiziţionat şi alte instalaţii care mai de care mai strălucitoare.

Parisul văzut din Craiova

Calea Bucureşti este la fel de spectaculoasă ca şi renumitul bulevard Champs Elysees.

Rezultatul este unul plăcut privirii, chiar dacă, în momentul în care sunt aprinse beculeţele, străzile cartierelor mărginaşe precum Bariera Vâlcii sau Mofleni, printr-o coincidenţă bizară şi inexplicabilă, rămân în beznă până la sfârşitul lunii februarie. Am descoperit întâmplător că o parte dintre ornamente sunt identice cu cele pe care municipalitatea din Paris le foloseşte de vreo doi ani încoace. Câteva filmuleţe postate pe youtube demonstrează că şi capitala Franţei are copacii de pe Champs Elysees împodobiţi la fel ca cei de pe Calea Bucureşti. Sigur aţi observat acele beculeţe care dau impresia căderii unui fulg de nea (vezi foto).


„Iluminatul este unic în România"


Suprinzător, acelaşi efect au şi copacii de pe bulevardul parizian. Primarul Craiovei, Antonie Solomon, zice că nu a furat ideea de la francezi şi că e posibil ca omologul său din Paris să fi fost la acelaşi târg de ornamente de la Frankfurt, unde a descoperit minunăţiile de beculeţe.

„Parisul este oraşul luminilor, un oraş istoric ce nu are egal pe lume. Mă bucur că oraşul nostru este cel mai frumos oraş, iar iluminatul este unic în România. M-am inspirat de la un târg de mostre din Frankfurt, Germania, unde merg an de an", explică edilul-şef, promiţând că va ţine pasul cu moda în materie de decoraţiuni, an de an.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite