Craiova: Celebra vioară Stradivarius răsună astăzi pe scena Filarmonicii Oltenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Violonistul Alexandru Tomescu aduce „Integrala Capriciilor“ de Niccolò Paganini într-un recital extraordinar, susţinut în cadrul celui de-al patrulea turneu Stradivarius, derulat în 14 oraşe din România.

Alexandru Tomescu dăruieşte melomanilor Craiovei şansa de a asculta acordurile viorii Stradivarius Elder-Voicu, din 1702, ce face parte din patrimoniul naţional.  Deşi iniţial reprezentanţii Filarmonicii Oltenia anunţaseră că nu mai sunt bilete la recitalul lui Alexandru Tomescu de mâine seară, astăzi au revenit cu precizarea că au suplimentat numărul locurilor cu 60.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia Filarmonicii Oltenia (tel. 0351.414.697). Mâine va fi deschisă de la ora 18.00. Recitalul va începe la ora 19.00. Preţul întreg este 10 lei, iar pentru elevi, studenţi şi pensionari este 5 lei.
         

Violonistul Alexandru Tomescu despre compozitorul Niccolò Paganini

„Aţi făcut vreodată bungee jumping? Dacă da, atunci ştiţi cam ce am simţit eu în clipa în care m-am hotărât să pregătesc toate Capriciile de Paganini pentru turneul Stradivarius din acest an. Senzaţia de gol, de imposibilitate, de pericol iminent şi apoi explozia de trăiri, de culori - ca un foc de artificii… În mod cert, nu este o integrală ca oricare alta. Aceste capricii reprezintă tot ce s-a scris mai greu vreodată pentru vioară. A prezenta toate cele 24 de capricii într-o singură seară este gestul de îndrăzneală ultimă pe terenul virtuozităţii. Nimic nu va fi la fel după acest moment“.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite