Craiova: Cel mai mare târg din Oltenia, mutat în neant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile craiovene spun că există mai multe variante pentru relocarea Târgului Romaneşti, însă niciuna dintre suprafeţele vizate nu este amenajată.

Municipalitatea craioveană aruncă praf în ochii târgoveţilor din Romaneşti şi lansează mai multe posibilităţi de amplasare a noului târg. Viceprimarul Teodor Sas a declarat că una dintre variantele de lucru pentru mutarea târgului ar fi un teren de 17 hectare situat între strada Brestei şi Izvorul Rece, aflat în extravilanul Craiovei. „Acest teren aparţine Consiliului Local, însă accesul se face prin câmp, iar pentru amenajare ar fi nevoie de o serie întreagă de proceduri”, a spus Sas.

O altă variantă ar fi un teren situat pe Aleea 1 Şimnic, susţine viceprimarul, care a adăugat că acestea nu sunt singurele soluţii date de primărie. Mutarea târgului la Făcăi, amintită de şeful Administraţiei Pieţelor, implică o asociere cu proprietarul terenului, fapt care ar putea aduce alte bătăi de cap Primăriei Craiova.

Călinoiu de la Pieţe, acuzat de indolenţă

Cert este însă că, după 17 mai, buldozerele primăriei vor pune totul la pământ în Târgul Romaneşti. În urmă cu doar câteva zile, o delegaţie a comercianţilor a mers în audienţă la viceprimari, însă au fost trataţi cu spatele. Autorităţile susţin că acum oalele se sparg în capul Primăriei, în condiţiile în care serviciul Administraţia Pieţelor condus de Gheorghe Călinoiu nu a mişcat un deget pentru a asigura continuitatea târgului în altă parte. „Directorul Călinoiu ştia de astă-toamnă că trebuie mutat şi totuşi a amânat decizia, a tot prelungit contractele cu alte trei luni”,a spus Sas.

Comercianţii spun însă că nu îi interesează conflictul între Primărie şi serviciul din subordinea sa, ci doar unde  îşi vor mai vinde produsele după 17 mai. „Cum e posibil aşa ceva, când avem marfă rămasă, unde ne ducem cu ea?! O să le-o lăsăm în faţa primăriei! De aici mănâncă sute de familii, eu am patru copii de crescut. Ce o să fac?!”,a spus Gabriela Ştefanache, proprietara unei societăţi din târg.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite