Craiova: Cearşafurile închiriate, risipa Spitalului Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cearşafurile din Spitalul Judeţean se află într-o stare deplorabilă
Cearşafurile din Spitalul Judeţean se află într-o stare deplorabilă

Toată lenjeria unităţii spitaliceşti din Craiova este închiriată cu 4,3 lei pe lună, din anul 2008. Spitalul Judeţean plăteşte din bugetul propriu 120.000 de lei pe an numai pentru chirie, având probleme financiare grave.

Pe timp de criză, când bolnavii spitalului Judeţean din Craiova sunt nevoiţi să îşi cumpere singuri medicamentele, se cheltuiesc sume uriaşe pentru închirierea lenjeriilor de pat care sunt vechi, uzate şi rupte. Fănel Văduva, directorul administrativ al instituţiei, a declarat că se va face totul posibilul pentru a se rezilia contractul cu firma din Bistriţa, care a câştigat licitaţia. „ Contractul a ieşit la iveală în momentul în care s-a schimbat conducerea. Dacă stăm bine să ne gândim, suma de bani este mult prea mare, ţinând cont că noi ne confruntăm cu probleme financiare. În perioadă următoare vom rezilia contractul şi vom produce noi, singuri, în atelierul nostru personal, lenjerie de pat“, a spus Văduva.

Fănel Văduva

Materialul a intrat la apă

Cristina Calangiu, fostul manager al Spitalului Judeţean din Craiova, a spus că metoda închirierii a fost una mai eficientă.„Contractul încheiat de mine a fost bine făcut, nu mă poate acuza nimeni că am avut un interes personal şi am favorizat pe cineva. Puteam să le facem şi noi cearşafurile, dar materialul nu era suficient“, a povestit Cristina Calangiu.

Nu mi se pare normal să se dea sume aşa de mari de bani pentru nişte rupături. Dar la noi totul este posibil. Până se va schimba la noi ceva în bine va mai trece mult timp, aşa că degeaba ne plângem. Cine ne aude ?“, a declarat Sandu Popa, bolnav.  

image

Cu banii cheltuiţi pentru închirierea lenjerii de pat se puteau cumpăra 4.000 de cearşafuri de pat. În acest moment, o firmă se ocupă de închirierea acestora, iar alta de spălare. „Eu am fost internat în spital şi mi-am plătit analizele. Nu mi se pare normal. Şi aşa, nimeni nu va ieşi vinovat din toată povestea aceasta. Pe cine interesează cum sunt cheltuiţi bani spitalelor?“, a declarat un bolnav.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite