Rezidenta care a învins mediciniştii din toată ţara: "Nu vreau să plec din România, chiar pentru salarii de mii de euro"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anca Maria Popară-Voica a promovat examenul de rezidenţiat cu 907 puncte.
Anca Maria Popară-Voica a promovat examenul de rezidenţiat cu 907 puncte.

Anca Maria Popară-Voica (25 de ani), din Craiova, a obţinut 907 puncte de examenul de rezidenţiat, care s-a desfăşurat duminică, la Spitalul Universitar. Tânăra o să îmbrace halatul alb la Spitalul Fundeni din capitală.

Anca Maria, tânăra care a depăşit 5.000 de medicinişti la testele naţionale, spune că secretele reuşitei sale sunt credinţa, inteligenţa şi studiul intens. "În ultimele şase luni învăţam câte 16 ore pe zi. Aveam doar pauza de masă”, povesteşte viitorul doctor, care a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova pe locul trei, cu media 9.90.

Pune-i întrebări rezidentei cu cel mai mare punctaj din ţară!

Anca spune însă că nu a învăţat pentru note, ci pentru a acumula cât mai multe cunoştinţe. "Visul meu dintotdeauna a fost să devin medic şi atât. Unul profesionist. Însă în România. Nu mă tentează să plec în străinătate, chiar dacă peste hotare salariile sunt de mii de euro. Se poate să mă întorc şi în Craiova, nu este exclus. Meseria de medic este una de suflet", ne-a mărturisit Anca, premiată la numeroase concursuri. Ultimul congres internaţional, care a avut loc la Cluj, i-a adus locul I.

Performanţă fără pile

Fiică de medic din localitatea doljeană Brădeşti şi de pensionar, Anca spune că nu a avut pile şi nu a dat şpagă, pentru această reuşită.  

Rămâi pe craiova.adevarul.ro pentru a afla ce părere are tânăra despre sistemul de sănătate din România, care sunt planurile sale de viitor şi ce sfaturi dă viitoarelor generaţii de studenţi.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite