Ipoteză-bombă în cazul misterios al tânărului tratat de TBC, care a murit. Medicii cred că sfârşitul bolnavului i s-a tras de la vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii din Bucureşti s-au documentat de la doctorii din Craiova despre cazul lui Sorin Ovidiu Frăţilă, tânărul tratat de TBC, care a decedat. Doctorii iau în calcul ca bolnavul să fi luat de acasă o infecţie care i-ar fi cauzat moartea.

Conferenţiar doctor Elmira Ibraim, de la Institutul Naţional de Pneumologie "Prof. dr. Marius Nasta" din Bucureşti, coordonatorul programului naţional de tuberculoză, spune că nu este exclusă varianta ca tânărul să fi căpătat vreo infecţie când a fost externat. "Se poate să fi contractat o infecţie, am înţeles că pacientul a plecat acasă în perioada Paştelui", a declarat ieri coordonatorul programului naţional de tuberculoză. Conferenţiar doctor Elmira Ibraim a precizat că toate datele despre acest caz le-a preluat de la doctorul Cornel Miu, din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş", coordonatorul judeţean al programului naţional de tuberculoză.

Deces fără explicaţii

Un tânăr de 31 de ani, din Galicea Mare, a fost internat la 1 aprilie la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş", fiind diagnosticat cu tuberculoză. După o lună şi jumătate de spitalizare, acestuia i s-a făcut rău şi a fost transportat cu SMURD-ul la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, unde a murit. Familia a depus mai multe reclamaţii către instanţele doljene împotriva medicului Lucian Ioncică, cel care l-a tratat pe bolnav de TBC, susţinând că a pus un diagnostic greşit, şi a doctorului Mihai Olteanu. Medicul Ioncică a refuzat să răspundă la acuzaţii. Doctorul Olteanu a spus pentru un post de televiziune că se declară nevinovat şi că a făcut tot posibilul să îl salveze pe bolnav.

Citeşte AICI prima ipoteză şocantă lansată de sursele medicale din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş": Bolnavul avea infecţie cu stafilococ şi putea fi salvat

Surse medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase spun însă că, în cazul în care această infecţie ar fi fost contractată din afara spitalului, tânărul putea fi salvat. Rămâi pe craiova.adevarul.ro pentru a afla ce spun unii specialişti de la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova despre tratamentul care îl putea scăpa pe tânărul din Galicea Mare.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite