Craiova: Ce recomandă doctorii pe timp de caniculă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii sfătuiesc populaţia să evite să iasă afară în timpul zilei, să consume cât mai multe fructe şi legume şi să bea până la 2 litri de lichide.

Doctorii fac un apel către oameni, să nu iasă la plimbare între orele 11.00-18.00 şi, dacă stau în casă, la aer condiţionat, să regleze aparatul astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât cea de afară. "Dacă nu aveţi aer condiţionat în locuinţă, la locul de muncă, petreceţi 2-3 ore zilnic în spaţii răcoroase, cum ar fi cinematografe, magazine, spaţii publice. Purtaţi pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise", a spus dr. Dolores Tătar, director coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj.

O cutie de iaurt, echivalentă cu un pahar de apă

Specialiştii mai spun că foarte importante sunt duşurile călduţe şi consumarea zilnică între 1,5-2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete. La fiecare 15-20 de minute trebuie să bem câte un pahar de apă, adaugă medicii. Alcoolul este extren de dăunător, în această perioadă. "Favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Băuturile cu conţinut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) sunt diuretice şi nu fac bine. Oamenii trebuie să ştie că sunt benefice organismului fructele şi legumele proaspete, precum pepenele galben, roşu, prunele, castraveţii, roşiile, deoarece conţin o mare cantitate de apă. O doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca un pahar de apă", a completat dr. Dolores Tătar.
 



Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite