Craiova: Ce oferte au căminele studenţeşti din Craiova. Află care sunt taxele pentru anul viitor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii de la Universitatea din Craiova pot depune cereri de cazare la cămin până pe 15 iunie, la sediul Convenţiei Organizaţiilor Studenţeşti .

Tinerii care vor să locuiască anul universitar următor în căminele din Craiova trebuie să depună cereri de cazare, între orele 11.00 - 13.00, la sediul Convenţiei Organizaţiilor Studenţeşti (COS), din Căminul 6 de la Facultatea de Tehnologie a Construcţiilor de Maşini (TCM). Reprezentanţii COS spun că la acest moment mai sunt 3.100 de locuri neocupate şi că cererile pot fi aplicate până la data de 15 iunie.

Cazare de lux, cu 180 de lei

Potrivit informaţiilor furnizate de COS, cinci cămine din zece sunt reabilitate la standarde europene. "Este vorba de Căminul 3, de la Agronomie, de 6 şi 7, de la TCM, şi 12, de la Facultatea de Sport. Acestea au camere cu câte două şi trei paturi, frigider, grup sanitar în cameră, cablu TV şi internet gratuit", a declarat Claudiu Neagoe, preşedintele COS. Taxa lunară pentru cazarea la aceste cămine este de 180 de lei, pentru studenţii la buget, şi 230 de lei, pentru cei înscrişi la forma de învăţământ cu taxă.

Gresie şi faianţă la baie

La căminele nerenovate, dar unde s-au făcut câteva îmbunătăţiri, chiria este de 130 de lei, pentru studenţii de la buget, şi 180 de lei, la taxă. "Este vorba de căminele1, 2 şi 10, care au holul  vopsit cu lavabil, termopane, grupurile sanitare au gresie şi faianţă. Sunt şi cabine de duş", a completat Claudiu Neagoe. Pentru cazarea la căminele 8, 11 şi 13, taxa este de 90, respectiv 140 de lei. "Aici au fost făcute doar igienizările de rigoare", a afirmat preşedintele COS.

Tinerii din ultimii ani de studiu au prioritate

Acesta a precizat că prioritate la aprobarea dosarelor au studenţii de la buget, din anii terminali. "După aceştia, se iau în considerare cererile celor din primii ani de facultate, de rezultatele la sesiuni. În ultimă instanţă, tinerii de la taxă sunt luaţi în calcul. Însă anii trecuţi nu am întâmpinat probleme să nu găsească loc, ci mai degrabă nu au primit unde îşi doreau", a încheiat preşedintele COS.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite