Craiova: Cazul poliţistului Gruia, rezolvat cu o constatare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii craioveni au decis să închidă dosarul în care Nelu Gruia era acuzat de omor şi tentativă de omor, pe motiv că nu mai poate fi tras la răspundere. Fostul şef al Biroului de Arme şi Muniţii Dolj şi-a împuşcat fiica şi soţia cu un pistol Glock, pe 13 aprilie, în vila familiei, situată pe strada Siloz din Bănie.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au dispus să fie încheiat cazul poliţistului acuzat de omor şi tentativă de omor la 13 aprilie 2011. „În urma raportului medico-legal defintiv, s-a stabilit că atât moartea poliţistului, cât şi a soţiei au fost violente. Procurorii au decis închiderea cazului“, a spus Magda Bădescu, purtător de cuvânt în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Nelu Gruia şi soţia



Le-a împuşcat cu pistolul retras de la vânzare

Anchetorii au mai stabilit că Nelu Gruia şi-a premeditat fapta. Iniţial, poliţistul şi-a dus pistolul la un magazin de profil pentru a-l vinde, însă după câteva zile l-a retras. Bărbatul era supărat că soţia lui, Carmen Gruia, care divorţase de el în februarie, pretindea o mare parte din averea strânsă de-a lungul anilor.

image

Casa în care a avut loc tragicul eveniment



Ruxandra Gruia, fiica poliţistului, care a supravieţuit celor două gloanţe încasate în piept de la tatăl său, a fost audiată la câteva zile după externare. Tânăra le-a spus procurorilor că ea şi mama ei s-au certat cu Nelu Gruia toată ziua de 12 aprilie. Înainte să se ducă la culcare, fostul poliţist a venit în living, unde se aflau cele două femei, şi le-a reproşat din nou că vor să plece şi că nu le pasă de absolut nimic. După mai bine de două ore de insulte, bărbatul a mers la locul unde ţinea pistolul Glock, l-a luat şi s-a întors să se răzbune. A lăsat un bilet de adio în care a scris cui doreşte să rămână averea şi cine să se ocupe de fiul lui surdomut.

image

Fiul soţilor Gruia



Fostul poliţist Nelu Gruia era supărat că soţia lui i-ar fi spus în urmă cu câteva zile înainte de tragedie că Ruxandra nu este fiica lui. La începutul lunii aprilie, cei doi soţi depuseseră la Parchet, unul împotriva celuilalt, plângere pentru lovire.

image

Nelu şi Carmen Gruia

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite