Dosarul morţii suspecte din Craiova, pe mâinile unei comisii din Maramureş. Ministerul Sănătăţii a răspuns în cazul tânărului tratat de TBC, care a decedat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Ovidiu Frăţilă a murit în spital, după ce a fost tratat de tuberculoză.
Sorin Ovidiu Frăţilă a murit în spital, după ce a fost tratat de tuberculoză.

O comisie din Maramureş a preluat cazul tânărului tratat de tuberculoză la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş", care a decedat pe patul de spital.

Ministerul Sănătăţii a anunţat vineri familia lui Sorin Ovidiu Frăţilă, tânărul care a murit după ce a fost tratat de tuberculoză, că specialiştii din Maramureş se vor ocupa de acest caz. "Urmare a sesizării dumneavoastră trimisă preşedintelui României, probleme cetăţeneşti, trimisă Ministerului Sănătăţii Publice, vă facem cunoscut că am redirecţionat scrisoarea dumneavostră la Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Maramureş pentru verificare, analiză, măsuri şi răspuns. Veţi primi răspuns privind modul de soluţionare de la această instituţie", a scris familiei lui Sorin consilier superior doctor Iuliana Ungur, din cadrul Ministerului Sănătăţii Publice.

Anchete deschise după moartea tânărului

Sorin Ovidiu Frăţilă, de 31 de ani, din Galicea Mare, a decedat în spital după ce mai bine de o lună a fost tratat de tuberculoză la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" din Craiova. Familia tânărului a depus sesizări la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, Colegiul Medicilor din Dolj, Ordinul Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România, filiala Dolj, care au deschis anchete, şi a trimis scrisori la Preşedinţia României şi Ministerul Sănătăţii Publice, cerând să facă lumină în acest caz.

Scrisoare cutremurătoare către Raed Arafat, trimisă de o mamă disperată din Dolj: "Băiatul meu a murit ca un câine în spital"

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite