Craiova: UPDATE/ Cătălin Marinescu, militarul mort în Afganistan, a fost condus astăzi pe ultimul drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de rude, prieteni şi colegi „scorpioni” l-au condus sâmbătă pe ultimul drum pe Cătălin-Ionel Marinescu, militarul în vârstă de 28 de ani care a căzut victimă pe 10 mai unei bombe artizanale amplasate pe autostrada A1 din Afganistan.

Copleşiţi de durere, părinţii „scorpionului” abia dacă au putut parcurge pe jos drumul către cimitirul Ungureni, acolo unde a fost înmormântat sublocotenentul post mortem. Prezent la funeralii, ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a mulţumit familiei pentru modul în care l-a crescut pe militar dar şi oficialităţilor care au venit la înmormântare.

image

Între aceştia s-au numărat primarul Craiovei, Antonie Solomon, prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa dar şi fostul prefect, actualul secretar de stat Eugen Georgescu. „Sunt aici la greu, lângă familia eroului nostru. Aici e locul autorităţilor statului. Niciodată nu o să uităm eroii Armatei Române”,a spus ministrul. Discursul acestuia nu a fost în măsură să îi liniştească pe părinţii lui Cătălin.

image

Cu o zi înainte de înmormântare aceştia i-au reproşat ministrului, prin intermediul presei, că nu au aflat nici până acum cu exactitate cum a murit militarul. „Să discutaţi cu ministrul Apărării, să vă spună el ce s-a întâmplat acolo! Suntem terminaţi, vedeţi şi dumneavoastră ce copil aveam! Cătălin avea toată viaţa înainte“, a spus mama militarului. Cu lacrimile şiroind pe faţă, părinţii şi rudele nu au mai avut puterea de a-i cere astăzi socoteală oficialului.

image

Prezenţi la ceremonia militară şi religioasă oficiată la biserică şi la cimitir, colegii militarului din Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab” din Bănie şi-au stăpânit cu greu lacrimile în momentul în care sicriul cu trupul neînsufleţit a fost coborât în mormânt. „A fost un coleg extraordinar, dedicat, şi-ar fi dat viaţa pentru oricare dintre noi”, ne-a spus unul dintre militari.

image
image
image

Doi „scorpioni” au murit de la începutul lunii

Incidentul în care a murit Cătălin-Ionel Marinescu este cel de-al treilea din luna mai în care au fost implicaţi „Scorpionii Roşii”, de fiecare dată fiind atacaţi cu bombe artizanale militari care executau misiuni de patrulare pe autostrada A1 din regiunea Zabul. Chiar la începutul lunii, patru miliari ai Batalionului au fost răniţi superficial în timpul unei misiuni. La cinci zile după aceea, Constantin Laurenţiu Lixandru (30 de ani), din Rovinari, a murit în aceleaşi condiţii, fiind grav rănit în urma unei explozii.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite